Το στερνό αντίο στον κομμουνιστή γιατρό και άνθρωπο Τάσο Χρονά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 09:22 Το στερνό αντίο στον κομμουνιστή γιατρό και άνθρωπο Τάσο Χρονά

Συγκλόνισε με τον αποχαιρετισμό στον πατέρα της η κόρη του Σταυρούλα. Πλήθος κόσμου στην πολιτική κηδεία του στελέχους του ΚΚΕ στο ισόγειο του νεοκλασικού της Περιφέρειας Στερεάς…

Με κόκκινα γαρύφαλλα και πατριωτικές μελωδίες, είπαν το τελευταίο αντίο στον γνωστό αυτοδιοικητικό, στέλεχος της ΚΟ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, Τάσο Χρονά, συγγενείς, φίλοι και σύντροφοί του στο ΚΚΕ.

Η πολιτική του κηδεία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής31 Μαρτίου στο ισόγειο του νεοκλασικού κτηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ήταν όλοι εκεί. Ο Λαμιώτης Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας, ο επίσης συντοπίτης, κορυφαίο στέλεχος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, αλλά και «πολιτικοί του αντίπαλοι», όπως ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, νυν και πρώην Βουλευτές άλλων κομμάτων, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών  που αναγνώριζαν στο πρόσωπό του έναν μαχητή της Δημοκρατίας, έναν υπερασπιστή του δικαίου όλων των ανθρώπων.

Ο Τάσος Χρονάς ήταν επίσης γιατρός. Και με αυτή του την ιδιότητα ξεχώρισε για το ήθος και την ενσυναίσθησή του απέναντι σε όποιον είχε ανάγκη.

Η σημαντικότερή του όμως ιδιότητα ήταν αυτή του Ανθρώπου. Με βαθιά μέσα του τα κομμουνιστικά ιδεώδη, μοίραζε απλόχερα την αγάπη και τις γνώσεις του στοχεύοντας σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στο τελευταίο αντίο, όλοι όσοι μίλησαν στάθηκαν σε αυτά του τα γνωρίσματα που τον κατέταξαν ψηλά στη συνείδηση μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Για τον Τάσο Χρονά, μίλησαν το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς, ο Νάσος Σάλτας, από το ΣΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Δημοσίου Χρήστος Γράβαλος και εκ μέρους της οικογένειάς του η κόρη του Σταυρούλα, που συγκλόνισε με το λόγο της για τον πατέρα της. Τέλος ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Στερεάς Σπύρος Νικολάου, ανέγνωσε το ψήφισμα του ΠΣ για τον εκλιπόντα. Ψήφισμα στη μνήμη του Τάσου Χρονά, εξέδωσε και ο Δήμος Λαμιέων, με πολυμελής αντιπροσωπεία του να παρευρίσκεται στην τελετή αποχαιρετισμού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ευθύμιο Καραΐσκο.

Δείτε το βίντεο:

Καθ’όλη τη διάρκεια των ομιλιών δίπλα στη σορό του Τάσου Χρονά που ήταν τυλιγμένη η σημαία του ΚΚΕ, στάθηκε τιμητική φρουρά με πρώτους, το Δημήτρη Κουτσούμπα, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Βουλευτή Εύβοιας Γιώργο Μαρίνο, το Θανάση Παφίλη, και τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

Ο κόσμος συνόδευσε με παρατεταμένο χειροκρότημα τη σορό και πολλοί ακολούθησαν μέχρι το νέο Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας όπου έγινε η ταφή.

Για τη διευκόλυνση της πομπής η Τροχαία Λαμίας διέκοψε την κυκλοφορία στο κομμάτι της πλατείας Ελευθερίας έξωθεν του Περιφερειακού Μεγάρου.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση