Φθιώτιδα: Σηκώθηκαν αεροπλάνα για πυρκαγιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 17:05 Φθιώτιδα: Σηκώθηκαν αεροπλάνα για πυρκαγιά

Συνεχόμενα τα περιστατικά πριν καλά καλά μπει η Άνοιξη…

Μία ακόμη πυρκαγιά σε δασική έκταση κινητοποίησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Φθιώτιδας το Σάββατο 1 Απριλίου.

Μοιάζει με πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά πριν καλά καλά μπει η άνοιξη οι πυροσβέστες τρέχουν συνεχώς για πυρκαγιές σε δύσβατες δασικές περιοχές.

Το μεσημέρι γύρω στις 12:00’ ειδοποιήθηκε το κέντρο της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Νεοχώρι Δομοκού. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση στη θέση  «Λικότσα». Κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων (ΕΜΟΔΕ και ΕΜΑΚ) και εφτά οχήματα.

Στις 13:40 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας δύο Canadair προκειμένου να επιχειρήσουν στο σημείο.

Επιπλέον στις 15:30’ εκδηλώθηκε μία ακόμη πυρκαγιά στην περιοχή του Δήμου Δομοκού και συγκεκριμένα στο Πετρωτό. Πρόκειται για περιοχή που ανθρώπινο χέρι την έχει κάψει ουκ ολίγες φορές στο κοντινό παρελθόν.

Τέλος στις 12:30’ δόθηκαν δύο ακόμη πυρκαγιές εν υπαίθρω, η μία στην περιοχή «Καραβίδια» που είχαμε τη μεγάλη πυρκαγιά την περασμένη Δευτέρα (27/3) και η άλλη έξω από το Μώλο.

Χρειάζονται αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα για τους ανεγκέφαλους που βάζουν φωτιές αδιαφορώντας αν στην περιοχή τους φυσάνε άνεμοι πολλών μποφόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση