Με βροχές ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα - Τι καιρό θα έχουμε το Πάσχα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 09:27 Με βροχές ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα - Τι καιρό θα έχουμε το Πάσχα

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Με βροχερό καιρό θα γίνει η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα όπως φαίνεται από τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Συγκεκριμένα, από την Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός αναμένεται άστατος με τοπικές βροχές, μπόρες και καταιγίδες, περισσότερες το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα ηπειρωτικά και πτώση της θερμοκρασίας.

Αλλάζει το σκηνικό τη Μεγάλη Πέμπτη

Όμως την Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται, χωρίς κανένα πρόβλημα σε στεριά και θάλασσα η έξοδος των εκδρομέων. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και στο τέλος της εβδομάδας να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς τις μεσημβρινές ώρες.

Με βάση τα τελευταία πάντως προγνωστικά στοιχεία, δεν αποκλείεται ο άστατος καιρός να επιστρέψει την Μεγάλη Παρασκευή στα βόρεια, με βελτίωση το Μεγάλο Σάββατο και πιθανόν ξανά άστατο καιρό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την Κυριακή του Πάσχα.

Τι λέει ο Γιάννης Καλλιάνος 

Στα κεντροδυτικά της Πελοποννήσου, στα κεντροδυτικά της Στερεάς, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα Επτάνησα και ενδεχομένως δυτικά στη Μακεδονία, θα σημειώνονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης αλλά και κατά τόπους καταιγίδες.

Καταιγίδες κατά περιόδους θα απασχολήσουν και τμήματα της Κρήτης και των Δωδεκανήσων με πιο έντονες βροχοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι επίσης άστατος κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας, στις Σποράδες, την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι πιο μουντός, με βροχές κατά περιόδους αλλά χωρίς ανοίγματα στον ουρανό, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση