Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα για το θάνατο 51χρονου Καθηγητή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 09:08 Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα για το θάνατο 51χρονου Καθηγητή

Υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο Λύκειο Καμένων Βούρλων…

Σαν κεραυνός έπεσε στο Λύκειο Καμένων Βούρλων και στην εκπαιδευτική κοινότητας της Φθιώτιδας, η ξαφνική απώλεια του 51χρονου Φιλόλογου Νικόλαου Παπαγεωργίου.

Ο 51χρονος τον τελευταίο μήνα ξαφνικά παρουσίασε κάποια προβλήματα υγείας ωστόσο τίποτα δε μαρτυρούσε κάτι σοβαρό. Νοσηλεύτηκε την τελευταία εβδομάδα σε Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας από όπου ήρθε η θλιβερή είδηση που πάγωσε το Λύκειο της Φθιωτικής Λουτρόπολης και όχι μόνο.

Ο εκλιπών υπηρετούσε τα τελευταία τρία χρόνια στο Λύκειο Καμένων Βούρλων, ενώ για πολλά χρόνια πριν ήταν αποσπασμένος στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συνάδελφοί του και οι μαθητές του στο Λύκειο Καμένων Βούρλων τον αποχαιρετούν με τα καλύτερα λόγια αναγνώρισης των προσπαθειών του για την εκπαίδευση και για την προσωπικότητά του.

«Με βαθιά συντριβή και οδύνη πληροφορούμαστε σήμερα την απώλεια του αγαπητού μας συναδέλφου και εξαίρετου εκπαιδευτικού, Νίκου Παπαγεωργίου. Αισθανόμαστε έντονα την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους αγαπημένους του ανθρώπους, στους γονείς και τη μονάκριβη κόρη του. Χρόνια τώρα στο ίδιο σχολείο, σε αντικρινά γραφεία μοιραστήκαμε μαζί του καθημερινές χαρές και δυσκολίες, κοινές αναζητήσεις και όνειρα για τη διδασκαλία και την εκπαίδευση. Υπήρξε ένας ιδιαίτερα διακριτικός και ευγενής άνθρωπος, πάντα στο πλευρό των μαθητών του και των συναδέλφων του.

Αγαπημένε μας Νίκο  θα σε θυμόμαστε για πάντα

Συλλυπητήριο μήνυμα κοινοποίησε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας:

«Ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια του εξαιρετικού συναδέλφου Παπαγεωργίου Νίκου κλάδου ΠΕ02 φιλολόγων.
Ο Νίκος υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και τα τελευταία τρία χρόνια στο Γενικό Λύκειο Καμένων Βούρλων.
Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι φτωχότερη με την απώλεια ενός νέου συναδέλφου που διακρινόταν για την ευγένεια, την  καλοσύνη και την λογοτεχνική του δεινότητα.

Καλό Παράδεισο, Νίκο
Καλή Ανάσταση
»

Τα συλλυπητήρια από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση; Στερεάς Ελλάδας:

«Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπητό και εξαίρετο συνάδελφο Νίκο Παπαγεωργίου. Καλό κατευόδιο Νίκο. Η Περιφερειακή Διευθύντρια και το προσωπικό της ΠΔΕ Στερεάς που για πολλά χρόνια συνεργαστήκαμε και γνωρίσαμε το Νίκο Παπαγεωργίου ως καταξιωμένο επιστήμονα και ως άνθρωπο, είμαστε συγκλονισμένοι. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του

*Η κηδεία του Νίκου Παπαγεωργίου θα γίνει την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 12:00' το μεσημέρι στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Κοιμητήριο Κομοτηνής.

Ποιος ήταν ο Νίκος Παπαγεωργίου

Γεννήθηκε το 1972 στην Κομοτηνή από οικογένεια εκπαιδευτικών. Αποφοίτησε το 1994 από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μάστερ) στις Κλασικές Σπουδές από το University College London το 1995. Ακολούθως, το 2000 αναγορεύτηκε διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας του Royal Holloway, University of London. Δίδαξε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για έξι χρόνια (2003-2009) το μάθημα «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο».

Διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το 2004 και αργότερα μετατέθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Ήταν κάτοικος Λαμίας από το 2010. Διατέλεσε μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας από το 2012 ενώ, από το 2015 μέχρι και το 2019, υπηρέτησε με την ιδιότητα του Προέδρου.

Συνεργάστηκε με πολλούς διαπρεπείς Έλληνες λογοτέχνες, συνθέτες και ερμηνευτές, σε παρουσιάσεις και αφιερώματα που επιμελήθηκε.

(Με το μεγάλο Μάνο Ελευθερίου)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση