Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών - Ο Δήμαρχος κάλεσε την αστυνομία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 23:14 Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών - Ο Δήμαρχος κάλεσε την αστυνομία

Επεισοδιακή συνεδρίαση με φόντο τα αντισταθμιστικά οφέλη από τις ανεμογεννήτριες…

Ανέβηκαν οι τόνοι στην 9η τακτική συνεδρίαση - της Τετάρτης 26 Απριλίου - του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, όταν προ ημερησίας διάταξης, τέθηκε από τον Πρόεδρο του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μαζίου, Μιχάλη Περλεπέ, το θέμα κατανομής των αντισταθμιστικών από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Αθανάσιος Ζεκεντές, «για την αποκατάσταση της ομαλότητας και την έναρξη της ημερήσιας διάταξης των θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησα την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας», όπως σημειώνει. Ο κ. Ζεκεντές κατηγορεί τον εκπρόσωπο του Συλλόγου για υβριστική και απειλητική συμπεριφορά, που οδήγησε μάλιστα σε προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης.

Από την πλευρά του ο κ. Περλεπές ζήτησε συγνώμη από όλους τους παρευρισκόμενους για το γεγονός ότι ανέβασε τον τόνο της φωνής του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απείλησε κανέναν και ζητεί απλά αποκατάσταση της αδικίας.

Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος, η δωρεά της εταιρίας που εγκαθιστά τις ανεμογεννήτριες, πλέον των θεσμοθετημένων ανταποδοτικών ποσών (3% στο Δήμο Λοκρών για έργα ως έκπτωση στους καταναλωτές ρεύματος της Κοινότητας Μαλεσίνας και ως τέλος στο Πράσινο Ταμείο), αφορά σε 200.000€ για έργα σε σχολεία, δρόμους και υποδομές της Μαλεσίνας και του Μαζίου και σε 30.000€ ετησίως και για 20 χρόνια σε αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους της Κοινότητας Μαλεσίνας.

Όπως διαβάζουμε στη σχετική απόφαση, από τα 200.000 ευρώ, τα 42.892 (με ΦΠΑ) πηγαίνουν σε εργασίες για αναβάθμιση υποδομών στο Μάζι και από τα 30 χιλιάρικα (τα οποία θα δίνονται κάθε χρόνο για 20 έτη), ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Μαζίου θα παίρνει τα 1.500 €.

Τα υπόλοιπα μοιράζονται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλεσίνας (3.500), Α.Σ. Άτλας Μαλεσίνας (5.000), ΑΣ Μαλεσίνας (11.000) και Αναγέννηση Μαλεσίνας (9.000).

Ο κ. Περλεπές υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα αντισταθμιστικά οφέλη «αφορούν αποκλειστικά τις ανεμογεννήτριες που βάζουν οι κάτοικοι του Μαζίου στο κεφάλι τους», όπως μας είπε χαρακτηριστικά «και τα χρήματα που δόθηκαν για τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται εντός Μαλεσίνας, πήγαν αποκλειστικά στη Μαλεσίνα και καλώς πήγαν εκεί. Αν ήθελαν να δώσουν τα χρήματα για τις ανεμογεννήτριες του Μαζίου σε όλη τη Δημοτική Ενότητα, γιατί δεν έδιναν και στον Προσκυνά και στο Θεολόγο; Γιατί δε δόθηκαν χρήματα και στην ομάδα βόλεϊ της Μαλεσίνας;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε και στο συμβούλιο στη δημοτική αρχή ο κ. Περλεπές, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντα του τόπου του.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθανάσιος Ζεκεντές και με δημόσια τοποθέτηση του σημειώνει ότι «είναι ξεκάθαρο πως έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και κάποιοι αναζητούν ευκαιρίες, για να δημιουργήσουν με κάθε δυνατό τρόπο ένταση και εντυπώσεις. Ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν προσφέρεται ούτε για χαρακτηρισμούς ούτε για απειλές. Όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι υποδαυλίζουν ή ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές και χαρακτηρισμούς μέσα στο χώρο της συνεδρίασης, είναι συνυπεύθυνοι…».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση