Βαρύ πένθος στη Λαμία για τον ξαφνικό χαμό του Άρη Σώχου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Μαΐου 2023 09:07 Βαρύ πένθος στη Λαμία για τον ξαφνικό χαμό του Άρη Σώχου

Σαν κεραυνός εν αιθρία, έπεσε η είδηση στη Λαμία για τον ξαφνικό χαμό του πολύ γνωστού υπαλλήλου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αριστείδη (Άρη) Σώχου.

Όλα δείχνουν ότι η καλή του καρδιά, τον πρόδωσε στα 63 του χρόνια βυθίζοντας στο πένθος την πολυαγαπημένη του σύζυγο Ελένη, τα δυο τους παιδιά, αλλά και όλη την οικογένεια της Περιφέρειας την οποία υπηρέτησε με συνέπεια για πολλά χρόνια.

Ο θάνατος μάλιστα τον βρήκε λίγο πριν την τελική αίτηση για να φύγει με σύνταξη από την υπηρεσία!

Ο Άρης όπως τον γνώριζαν και τον αποκαλούσαν φίλοι και γνωστοί, ήταν γεωπόνος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Από το Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε ως Προϊστάμενος της Ανοιχτής Δομής Κέντρου προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Θερμοπυλών, όπου ξεχώρισε για την ευαισθησία του και για το πόσο βοηθούσε τους κουρασμένους αυτούς ανθρώπους και ειδικά τα παιδιά.

Τη μεγάλη του αγάπη για αυτά την έδειχνε σε κάθε ευκαιρία, μαθαίνοντάς τα να σχηματίζουν και να χρωματίζουν τις αγαπημένες φιγούρες του Καραγκιόζη.

Ήταν ο ίδιος καλλιτέχνης και μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας, κάνοντας πολλές εκθέσεις.

Γενικά ο Άρης ξεχώριζε για το ανήσυχο πνεύμα του, αλλά και για το ήθος και την αγωνιστική του διάθεση για διεκδικήσεις για τον ασθενέστερο και τον εργαζόμενο.

Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο, όπως ομολογούν οι συνάδελφοί του, ενώ οι φίλοι του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δε θα ξαναδούν το ζεστό του, καλόκαρδο χαμόγελο.

Το τελευταίο αντίο, στον Άρη Σώχο θα πουν, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, στις 12:00’ το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παναγίας Ξηριωτίσσης στο Δημοτικό Κοιμητήριο Λαμίας.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει Άρη! Καλό Παράδεισο!

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας

Η οικογένεια της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, και ιδιαίτερα το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Κ. Σανίδα, σήμερα θρηνούν. Έχασαν έναν σπουδαίο υπάλληλο, έναν άριστο επαγγελματία, έναν εξαίρετο και σπάνιο άνθρωπο. Ο εκλιπών Αριστείδης Σώχος του Κοσμά, κλάδου ΤΕ Τεχνολόγων γεωπόνων, υπήρξε στέλεχος της υπηρεσίας μας για πάνω από 40 χρόνια.

Στην εμπειρία του, τις γνώσεις, το ήθος, την εργατικότητά του, την ανιδιοτέλεια, την υπευθυνότητα, την καθαρή ματιά, την άψογη κρίση του στηρίχθηκε για δεκαετίες η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π. Ε. Φθιώτιδας, καθώς επίσης και η Ανοιχτή Δομή Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Θερμοπυλών στην οποία είχε ορισθεί Προϊστάμενος με απόφαση Περιφερειάρχη από το 2016. 

Δυναμικός και αγωνιστικός, ο Άρης δεν κατέθετε ποτέ τα όπλα. Εργάστηκε με εντιμότητα και αφοσίωση δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό, συνεργαζόμενος με όλους τους συναδέλφους του και πάντα προστατεύοντας τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες της Δομής. 

Ιδιαιτέρως αγαπητός, πάντοτε αξιοπρεπής, ο Άρης ήταν εδώ για όλα και για όλους,  έδινε λύσεις, δεν υπολόγιζε ωράρια, ήξερε πώς να χειριστεί την κάθε κατάσταση. Ήταν εδώ στις χαρές και τις λύπες. Κυρίως στα δύσκολα.

Γιατί ο Άρης υπήρξε, πάνω απ’  όλα, άνθρωπος της προσφοράς. Νοιαζόταν και φρόντιζε για όλους. Με διάθεση αυτοθυσίας πολλές φορές, με πείσμα αλλά με απέραντη καλοσύνη κι αγάπη.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Π. Ε. Φθιώτιδας τον αποχαιρετούν κι εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για αυτή την απώλεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Κ. Σανίδας

Το αντίο του ΣΚΕΤΚΕ

Καλό σου ταξίδι Άρη...

Αδυνατούμε να το πιστέψουμε!

Απροσδόκητα ήρθε η είδηση του θανάτου  του αγαπητού, εκλεκτού Καλλιτέχνη και καλού μας φίλου 'Αρη Σώχου, που βύθισε σε μεγάλη θλίψη τα μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας 

Ο Άρης υπήρξε εξαιρετικά ενεργό μέλος του Συλλόγου μας όπου συμμετείχε με το έργο του σε εκθέσεις αλλά και στα οργανωτικά θέματα των εκθέσεων

Δίδαξε επί σειρά ετών στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων την κατασκευή και δημιουργία της φιγούρας και των ιστοριών του καραγκιόζη. Με την ιδιαίτερη γραφή του έργου του συμπλήρωνε την πολυσυλλεκτικότητα καθώς και την ποιότητα του καλλιτεχνικού δυναμικού του ΣΚΕΤΚΕ.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΦΥ Στερεάς

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Λαμίας, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για την ξαφνική απώλεια του Άρη Σώχου, συζύγου της πρώην συναδέλφου και πρώην προέδρου του Συλλόγου μας Ελένης Μπενιάτα.

Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία και ανθρωπιστική προσφορά, ενώ ήταν πάντοτε δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και ιδιαίτερα των υγειονομικών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους φίλους του .

Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση