Ομιλία του Καθηγητή του CERN Εμμανουήλ Τσεσμελή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 20:46 Ομιλία του Καθηγητή του CERN Εμμανουήλ Τσεσμελή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Θα παρουσιαστεί ο Μελλοντικός Κυκλικός Επιταχυντής FCC στο CERN και θα συζητηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο…

Σεμινάριο με ομιλητή τον Καθηγητή του CERN και του Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, Εμμανουήλ Τσεσμελή με θέμα «Ο Μελλοντικός Κυκλικός Επιταχυντής FCC στο CERN», διοργανώνει το Τμήμα Φυσικής Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Αμφιθέατρο 101 του κτιρίου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών την Παρασκευή 2 Ιουνίου 9.30-11.30 πμ.

Ο προτεινόμενος μελλοντικός κυκλικός επιταχυντής (Future Circular Collider, FCC) στο CERN στοχεύει στη συνέχιση της εξερεύνησης ανοιχτών ερωτημάτων στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων πέρα από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider, LHC) και την αναβάθμιση υψηλής φωτεινότητας, σε ένα σταδιακό ερευνητικό πρόγραμμα, ενσωματώνοντας σε ακολουθία λεπτόνια (FCC-ee) και αδρόνια (FCC-hh), και με την επιλογή ενός επιταχυντή αδρονίων-ηλεκτρονίων (FCC-he), για να επιτευχθεί περαιτέρω κατανόηση του Καθιερωμένου Πρότυπου και να μεγιστοποιηθεί η δυνατότητα για ανακάλυψη φαινομένων πέρα από το Καθιερωμένο Πρότυπο.

Το σεμινάριο θα παρουσιάσει την κατάσταση της Μελέτης Σκοπιμότητας του FCC, η οποία ξεκίνησε για να αντιμετωπίσει τη σύσταση της ενημέρωσης το 2020 της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Φυσική των Στοιχειωδών Σωματιδίων με στόχο την παροχή ανάλυσης της τεχνικής και οικονομικής σκοπιμότητας μιας νέας ερευνητικής υποδομής στο CERN μέσω μιας παγκόσμιας συνεργασίας πανεπιστημίων, επιστημονικών ιδρυμάτων και εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Θα συζητηθούν δυνατότητες συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με στόχο το πανεπιστήμιο να συμμετάσχει σε δραστηριότητες που αφορούν τη σωματιδιακή φυσική, την εφαρμοσμένη φυσική, τη μηχανική και την τεχνική του FCC.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση