Διάσωση τραυματισμένου πελαργού στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 09:45 Διάσωση τραυματισμένου πελαργού στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Άμεση η παρέμβαση της ΠΥ Λαμίας για τη διάσωσή του - Μεταφέρθηκε στην ΑΝΙΜΑ για τη φροντίδα του.

Χθες το απόγευμα ενημερωθήκαμε, ότι παιδιά είδαν στο γήπεδο της Τ.Κ. Ροδίτσας του Δήμου Λαμιέων, πελαργό με σπασμένη φτερούγα.

Μετά από επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας, ο πελαργός πιάστηκε και στις 7.00 π.μ. έφυγε με το ΚΤΕΛ για Αθήνα, προκειμένου να παραληφθεί από την ΑΝΙΜΑ.

Επειδή υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν νεογνοί πελαργοί, που δυστυχώς θα μείνουν χωρίς φροντίδα, αν δείτε φωλιά στη Ροδίτσα και στις κοντινές περιοχές, ελέγξτε αν υπάρχουν μωρά και ειδοποιήστε σχετικά στο 6947685151.

Ωστόσο, μετά από επικοινωνία με κάτοικο της περιοχής, μάλλον έχουμε εντοπίσει τη φωλιά καθώς λείπει εδώ και δύο ημέρες το ένα από τα δύο ενήλικα.

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας που είναι πάντα δίπλα μας στις προσπάθειες διάσωσης ζώων και χωρίς την εμπειρία και την εκπαίδευσή τους όλα θα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς τους εθελοντές.

Πρέπει να αναφερθεί επίσης η άμεση και με χαρά ανταπόκρισή τους σε κάθε έκκληση μας για βοήθεια!

Ευχαριστούμε επίσης το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΔΣ, κύριο Δημήτρη Παπαναγιώτου.

Όσο για την ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, δεν υπάρχουν λόγια  να περιγράψουμε το τεράστιο έργο τους!!

Ευχαριστούμε επίσης τη Σοφία Τσεκούρα, κάτοικο Ροδίτσας.

Χρυσάνθη Καραγιάννη 
Αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού & Φιλανθρωπικού Σωματείου Εθελοντών "ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΩΝ".

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση