Το «Ευ Αγωνίζεσθαι» στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 22:10 Το «Ευ Αγωνίζεσθαι» στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Μια ξεχωριστή εκδήλωση από τον «Συν στον Άνθρωπο», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας…

«Η Επιτυχία του «Ευ Αγωνίζεσθαι» ήταν ο τίτλος της επιτυχημένης εκδήλωσης για τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Συν Στον Άνθρωπο» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, το απόγευμα της Τετάρτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Στο καλωσόρισμά της η Πρόεδρος του «Συν Στον Άνθρωπο», Μαίρη Δούμα στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της σωστής προετοιμασίας του υποψηφίου, όχι μόνο εκπαιδευτικά αλλά κυρίως ψυχολογικά, υπογραμμίζοντας ότι οι εξετάσεις δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν την τελευταία ευκαιρία του μαθητή, καθώς το μέλλον είναι δικό τους.

Ακολούθησε η ομιλία της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Ελένης Μπενιάτα, για την «Παραγωγική διαχείριση του άγχους των εξετάσεων: Η εκπαιδευτική μας εμπειρία μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης πραγματικότητας».

Η κα Μπενιάτα καταθέτοντας την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο της εκπαίδευσης, περιέγραψε το πόσο σημαντικό είναι η διαχείριση του άγχους, ενώ με παραδείγματα παρουσίασε ιστορίες ανθρώπων που δεν πέτυχαν από την αρχή στον τομέα στον οποίον στη συνέχεια διέπρεψαν.

Στη συνέχεια μίλησε η Ειδική Σύμβουλος Σχέσεων Παιδιού και Οικογένειας (ΒΑ Ψυχολογίας) και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Συν στον Άνθρωπο» Αναστασία Φρόντζου - Χρηστίδη για τη «Διαχείριση των τοξικών σκέψεων και των δυσφορικών συναισθημάτων κατά τις Πανελλήνιες: Πρακτικές συμβουλές ενδυνάμωσης των υποψηφίων και των γονιών τους - Ο ρόλος των καθηγητών».

Η κα Φρόντζου - Χρηστίδη με επιστημονικό και συγχρόνως απλό τρόποτ, μετέδωσε τις συμβουλές της για τη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων, με πρακτικές συμβουλές για τους υποψηφίους αλλά και το υποστηρικτικό τους περιβάλλον.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μεταξύ των δύο βασικών ομιλιών ο Διευθυντής του 4ου Λυκείου Λαμίας Οδυσσέας Γκοτζαμάνης μαζί με τη μαθήτρια του 1ου Λυκείου Νόνη Δικοπούλου υποδύθηκαν τους ρόλους γονιού - μαθήτριας, σε ένα σενάριο που δεν είχε επιτυχή κατάληξη στις πανελλαδικές, αλλά έδωσε πολύτιμα διδάγματα για τη σημασία της υγιούς σχέσης των δύο μέσα στην οικογένεια.

Περιληπτικά, παρουσίασαν τα συναισθήματα μιας μαθήτριας του «20» που το άγχος την έκαναν να μην πετύχει στις τελικές εξετάσεις με αποτέλεσμα να αισθάνεται αποτυχημένη και υπεύθυνη για την πίκρα που έδωσε στους γονείς της. Από την άλλη μέσα από αυτή την «αποτυχία» ο μέχρι πρότινος «απαιτητικός» πατέρας συνειδητοποίησε το πόσο λάθος είναι να μεταφέρεις τα όνειρα ή τις φιλοδοξίες ή τους ανεκπλήρωτους στόχους τους δικούς σου στα παιδιά σου.

Η επιτυχημένη εκδήλωση έκλεισε με φοιτητές να μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες στο δρόμο για τις εξετάσεις, προκειμένου να ενισχύσουν ψυχολογικά τους νέους υποψήφιους.

Να σημειώσουμε ότι παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Αρχιμανδρίτης π. Ηρωδίων Ρίζος ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας και ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος. Παρευρέθηκαν επίσης η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τον Πολιτισμό Ευμορφία Ρουποτιά-Σκαμαγκούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χριστόφορος Αχινιώτης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Αικατερίνη Καλογήρου, ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας και εκπαιδευτικοί της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση