Μαθήτρια ΣΔΕ έσωσε μωρό από πνιγμονή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 13:01 Μαθήτρια ΣΔΕ έσωσε μωρό από πνιγμονή

Εφάρμοσε με επιτυχία την τεχνική που είχε δει μόλις λίγες μέρες νωρίτερα σε παρουσίαση της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας - Rescue Team 312…

Από τα περιστατικά που μαρτυρούν πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε όλοι πρώτες βοήθειες και τεχνικές που μπορεί να σώσουν ζωές που κινδυνεύουν, είναι η περίπτωση διάσωσης μωρού στο χωριό Βέλος Ευβοίας που υπέστη πνιγμονή από ξένο σώμα.

Η μαθήτρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αλιβερίου, Ελένη Μπάνου, με απόλυτη ψυχραιμία εφήρμοσε με επιτυχία την τεχνική Heimlich, που είχε δει στο πρόγραμμα της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας - Rescue Team 312, μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, σε εκδήλωση που είχε διοργανώσει το σχολείο της.

Την είδηση έκανε γνωστή η Διευθύντρια του ΣΔΕ Αλιβερίου Εύη Παπαδογιωργάκη και την αναμετέδωσαν δίνοντας και τα συγχαρητήρια τους οι εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης που χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους στον συνάνθρωπο.

«Θέλουμε να συγχαρούμε την μαθήτρια του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, που χάρη σε αυτήν και τους σωστούς χειρισμούς της έσωσε ένα μωρό στο χωριό Βέλος, αρπάζοντας το από τα χέρια τον σαστισμένων γονιών και αμέσως ξεκίνησε την διαδικασία απόφραξης αεραγωγού.

Πώς να μην καμαρώνουμε όταν μετά από μια δίωρη παρακολούθηση πρώτων βοηθειών που κλήθηκε η  ομάδα μας να παρουσιάσει την προηγούμενη εβδομάδα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Αλιβερίου, σήμερα μας κάλεσε η διευθύντρια του και μας ενημέρωσε πως μια μαθήτρια που παρακολούθησε την ημέρα εκείνη πρώτες βοήθειες από εκπαιδευτές της Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας - Rescue Team 312 , έτυχε σε περιστατικό στο χωριό βέλος

 με μωρό που κινδύνεψε να χάσει την ζωή του έχοντας βάλει κάτι στο στόμα, και του είχε φράξει τον αεραγωγό.

Χωρίς να το σκεφτεί πήρε το βρέφος από τους γονείς του που τα είχαν χάσει, στα χέρια της και άμεσα ξεκίνησε την διαδικασία απόφραξης αεραγωγού όπως ακριβώς είχε παρακολουθήσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Έτσι κατάφερε να διώξει το ξένο σώμα που είχε φράξει τον αεραγωγό του βρέφους και αυτό να καταφέρει πλέον να πάρει ανάσα.

Όταν λοιπόν φωνάζουμε ότι η γνώση σώζει ζωές, το εννοούμε.

Χάρη σε αυτή τη γυναίκα σώθηκε μια ζωή..

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση