Φθιώτιδος Συμεών: «Επιλέξτε την ελευθερία και χαρείτε την ζωή!»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 13:17 Φθιώτιδος Συμεών: «Επιλέξτε την ελευθερία και χαρείτε την ζωή!»

Στην όμορφη πόλη της Μαλεσίνας, στην καρδιά της Λοκρίδος, κοντά σε πολλούς νέους και νέες βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Ο Σεβασμιώτατος χθες το βράδυ, τέλεσε στον και κατάμεστο από νέους και νέες Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία, αφιερωμένη στους μαθητές και στις μαθήτριες, οι οποίοι θα διαγωνισθούν σε λίγες ημέρες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και σε όλους τους μαθητές και φοιτητές, που αυτή την περίοδο  συμμετέχουν σε κάθε είδους προαγωγικές εξετάσεις τόσο στην Β/ θμια Εκπαίδευση, όσο και στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

          Οι Ιερές και Κατανυκτικές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ τον Σεβασμιώτατο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν ιερείς της ευρύτερης περιοχής με προεξάρχοντα τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αταλάντης και Ιεροκήρυκα Λοκρίδος Αρχιμ. π. Δημήτριο Ζελιαναίο.

          Το Ιερό Αναλόγιο στελέχωσε χορός μαθητών του Παραρτήματος Μαλεσίνας, του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

          Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε στα παιδιά ειδική ευχή για φώτιση, από Θεού δύναμη και επιτυχία στις εξετάσεις τους και απευθυνόμενος προς τα παιδιά μεταξύ άλλων ανέφερε:

          «Αγαπητά μου παιδιά, θέλω να σας πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για αυτό το δώρο που μου κάνατε απόψε, να προσευχηθούμε μαζί, να τελέσουμε τη Θεία Λειτουργία μαζί, αλλά κυρίως να δώσετε εσείς τα παιδιά ένα μεγάλο παράδειγμα σε όλους τους μεγάλους. Και εύχομαι το παράδειγμα που μας δίνετε εσείς να ακουμπήσει και να αγγίξει τις καρδιές μας και σε αυτήν κρίσιμη περίοδο της ζωής σας, όχι καθοριστική, διότι δεν τελειώνουν τα πάντα ούτε τα πάντα αρχίζουν στις εξετάσεις και από τις εξετάσεις. Είναι ένας σταθμός και αυτός, όπως θα υπάρξουν και πολλοί άλλοι σταθμοί στη ζωή σας.

Σε αυτή την καμπή της ζωής σας θέλω να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να γίνει αυτό που επιθυμείτε και κάτι πολύ καλύτερο από αυτό και δεν απευθύνομαι τόσο σε επιδόσεις, σε βαθμολογίες ή σε επιτυχίες, απευθύνομαι σε κάτι πολύ πιο βαθύ, σε αυτό που εσείς μόνο γνωρίζετε στον εαυτό σας, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του έναν πολύ δικό του προσωπικό κόσμο, αυτά που επιθυμεί, αυτά που ονειρεύεται, αυτά που αγαπά, όλα αυτά τα οποία συγκροτούν την προσωπικότητά του κι είναι αλήθεια ότι πολύ δύσκολα δυστυχώς θα μας καταλάβουν οι άλλοι γύρω μας για αυτό που πραγματικά έχουμε μέσα μας.

Πολύ εύκολα θα μας ευχηθούν: να είστε καλά παιδιά, να διαβάσετε, να πετύχετε, να παντρευτείτε, να βρείτε ένα καλό κορίτσι, να βρείτε ένα καλό αγόρι, χίλια δυο τέτοια θα χορτάσουμε να ακούσουμε στη ζωή μας, θα χορτάσετε κι εσείς. Το θέμα είναι να υπάρξουν στη ζωή μας και στη ζωή σας, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, άνθρωποι που πραγματικά θα αγαπήσουν αυτό το ιδιαίτερο που έχετε μέσα στην καρδιά σας, που θα αγαπήσουν και θα σεβαστούν τον θησαυρό που έχει ο καθένας από σας μέσα σας, που θα έχουν τη διάθεση να σας αποδεχτούν, να σας ακούσουν, να σας σεβαστούν και εάν δεν βοηθήσουν το δρόμο σας τουλάχιστον να μην σταθούν εμπόδιο, γιατί καμιά φορά δε φτάνει που δεν μας καταλαβαίνουν κάποιοι άνθρωποι, ακόμα και δικοί μας, δεν φτάνει που δεν μας συμπαραστέκονται, δεν φτάνει που δεν κατανοούν τη γλώσσα μας, από πάνω θέλουν να γίνουν και εμπόδιο και να μας επιβάλουν το τι θα αγαπάμε, να μας επιβάλουν το τι θα ονειρευόμαστε, να μας επιβάλουν το πώς θα σκεφτόμαστε, να μας επιβάλουν ακόμα και το πώς θα ντυνόμαστε και πώς θα κυκλοφορούμε και πώς θα τραγουδάμε και πώς θα διασκεδάζουμε και πώς θα περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας.

Τότε, που είναι η ελευθερία; Τότε, που είναι η χαρά της ζωής, τότε πού είναι αυτό το τεράστιο δώρο που μας έχει δώσει ο ίδιος ο Θεός να είμαστε ελεύθεροι, να έχουμε δικαίωμα επιλογής με ένα όμως όριο, την ελευθερία του άλλου, την ελευθερία του διπλανού μας, αλλά και το θέλημα του Θεού στην ζωή μας. Η ελευθερία δεν είναι μόνο για εμάς είναι για όλους.

Εύχομαι στη ζωή σας να κάνετε όλοι σας και όλες σας, όλες και όλοι σας, να κάνετε πολύ καλή χρήση της ελευθερίας, να αξιοποιήσετε την ελευθερία με τέτοιο τρόπο που θα σας κάνει ευτυχισμένους και όχι δυστυχισμένους, γιατί πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι δεν κάνουμε καλή χρήση της ελευθερίας και κάνουμε λανθασμένες επιλογές, επιζήμιες επιλογές, κάνουμε πολλά λάθη κι όταν τα λάθη αυτά μπορούν να διορθωθούν με την μετάνοια, τότε «πάει κι έρχεται», υπάρχουν όμως και λάθη, τα οποία δεν έχουν επιστροφή και δεν έχουν δρόμο διόρθωσης.

Σας εύχομαι λοιπόν μέσα από την καρδιά μου να είστε ευτυχισμένοι και ευτυχισμένες, να είστε χαρούμενοι και χαρούμενες, να έχετε χαμόγελο, αισιοδοξία και χαρά στη ζωή σας και κυρίως να είστε πραγματικά ελεύθεροι, πραγματικά ελεύθερες, ελεύθεροι από οποιοδήποτε καταναγκασμό, ελεύθεροι από τον οποιοδήποτε που θέλει να μας επιβάλλει το πως θα είμαστε και πώς θα σκεπτόμαστε, ελεύθεροι από κάθε είδους εξάρτηση, να έχετε δυνατές προσωπικότητες, να αποφασίζετε εσείς για τη ζωή σας και να μην αποφασίζουν άλλοι και να ευαρεστείτε πάντοτε τον Θεό στην ζωή σας, διότι τελικά η σύμφωνη με το Ευαγγέλιο του Χριστού ζωή είναι αυτή, που μας χαρίζει την ευτυχία. Αυτό προσεύχομαι και αυτό εύχομαι και σας διαβεβαιώνω ότι στη διεκδίκηση της πνευματικής ελευθερίας σας θα είμαι στην πρώτη γραμμή, θα είμαι μπροστά μαζί σας στην επανάσταση την διαρκή της ζωής σας για να είστε πάντα ελεύθεροι, είτε σπουδάσετε σε κάποιο πανεπιστήμιο είτε όχι, είτε ακολουθήστε τον οποιοδήποτε δρόμο επαγγελματικό ή προσωπικό, πάνω από όλα ένα έχει σημασία.

Επιλέξτε την ελευθερία και χαρείτε τη ζωή, αγαπημένα μου παιδιά, και τότε θα είστε πάντοτε επιτυχημένοι. Καλή επιτυχία»!

Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών είχε την ευκαιρία και την χαρά της παρέας και της όμορφης πνευματικής επικοινωνίας με όλα τα παιδιά της Μαλεσίνας στην κεντρική πλατεία της πόλεως.

Την προσεχή Τετάρτη 31 Μαΐου 2023,  ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στις 18:30 μ.μ. θα τελέσει Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλεως Λαμίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδας στη Μαλεσίνα στο παρακάτω άλμπουμ, πατώντας κάθε φορά το βελάκι στη δεξιά πλευρά της εικόνας (φωτογραφίες  Δημήτριος Ανάγνου).

Φθιώτιδος Συμεών: «Επιλέξτε την ελευθερία και χαρείτε την ζωή!»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση