Συντονίστρια σε συνέδριο για την Αυτοδιοίκηση η Βιργινία Στεργίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 20:08 Συντονίστρια σε συνέδριο για την Αυτοδιοίκηση η Βιργινία Στεργίου

«Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ήταν το θέμα του επιστημονικού συνεδρίου που συμμετείχε η Δήμαρχος Στυλίδας.

Στο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», που διοργάνωσαν η Πανελλήνια  Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Φορέας Επιμόρφωσης Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχε την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

«Αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση των διοργανωτών του συνεδρίου και ανέλαβα τον συντονισμό της δεύτερης στο πρόγραμμα θεματικής συνεδρίας, με τίτλο «Δημόσιες Πολιτικές για Πράσινη Μετάβαση σε Φυσικό και Αστικό Περιβάλλον», κάτι που αποτελεί εξαιρετική τιμή για εμένα.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρέθηκαν οι πολιτικές με «πράσινο» αποτύπωμα, η ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει φορέας της αλλαγής για τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία, αλλά και η ενίσχυση του ρόλου της στην προώθηση αρχών αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Αποκομίζοντας τις κατάλληλες γνώσεις και καλές πρακτικές για την Πράσινη Μετάβαση και κατανοώντας τα κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα που θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του ρόλου που αναμένεται να αναλάβουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση για την εξυπηρέτηση των παραπάνω σκοπών, επιστρέψαμε στη βάση μας γεμάτοι με όρεξη για δουλειά και έτοιμοι να βαδίσουμε στο δρόμο της «πράσινης ανάπτυξης».

Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τους διοργανωτές του συνεδρίου, τον  Πρόεδρο της  Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων κ. Μιχάλη Χρηστάκη και τους κ. κ Ιωάννη Νικλήτσα, Ιωάννη Φωστηρόπουλο και Στέφανο Φανουργάκη, όπως και όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωσή του, αλλά και τους εξέχοντες ομιλητές και συντονιστές  συνάδελφους αιρετούς, τεχνοκράτες, επιστήμονες και λοιπούς», δήλωσε η Δήμαρχος Στυλίδας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση