Φθιώτιδος Συμεών: «Πιστεύω ακράδαντα στην δύναμη αυτών που κρατούν Θερμοπύλες»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 09:26 Φθιώτιδος Συμεών: «Πιστεύω ακράδαντα στην δύναμη αυτών που κρατούν Θερμοπύλες»

Στο ιστορικό Κούρναβο η Κυριακάτικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη γιορτή των 318 Πατέρων της Α’  Οικουμενικής Συνόδου. Επιμνημόσυνη δέηση στην «Καλύβα Στεφανή» στη Σπερχειάδα…

Στο όμορφο και ιστορικό χωριό της Δυτικής Φθιώτιδος, Τρίλοφο, γνωστό ως Κούρνοβο στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδος, χωριό με τους λιγοστούς πλέον κατοίκους, το οποίο από ετών στερείται Εφημερίου,  ιερούργησε σήμερα Κυριακή των 318 Θεοφόρων Αγίων Πατέρων της Α’ εν Νικαία Οικουμενικής  Συνόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Τον Ποιμενάρχη τους κ. Συμεών, υποδέχθηκαν με πολλή αγάπη και απλότητα οι λίγοι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού, ενώ η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον ιστορικό Ναό του Αγίου Αθανασίου μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, όπου κλείνοντας αναφέρθηκε στα μηνύματα που στέλνει ο ιστορικός τόπος τότε και τώρα σημειώνοντας με νόημα ότι «πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη των λίγων, πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη των ευζώνων, πιστεύω ακράδαντα στην δύναμη που έχουν αυτοί, οι οποίοι κρατούν Θερμοπύλες, αυτοί οι οποίοι κρατούν αναμμένο φως σε κάθε χωριό, αυτοί οι οποίοι στέκονται θεματοφύλακες μιας κληρονομιάς και μιας παράδοσης η οποία δεν είναι ένα απολίθωμα, δεν είναι ένα μουσειακό έκθεμα, δεν αποτελεί έναν μύθο του παρελθόντος αλλά αποτελεί φωτεινό ορόσημο για το μέλλον».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πενήντα ελλήνων ομήρων στρατιωτών, οι οποίοι απανθρακώθηκαν εντός της γαλαρίας του Κούρνοβου  2 Ιουνίου του έτους 1943 και ακολούθως τέλεσε  επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο μαρτυρίου τους.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε και την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στην «Καλύβα Στεφανή», στην Μαρτυρική Πόλης της Σπερχειάδος, για τους αγωνιστές της έναρξης του οργανωμένου ενόπλου αντιστασιακού αγώνα κατά των κατακτητών τον Μάϊο του 1942.

Ευρισκόμενος στην Δυτική Φθιώτιδα ο κ. Συμεών, για πολλοστή φορά, είχε την ευκαιρία μιας γόνιμης και ουσιαστικής πνευματικής επικοινωνίας με το χριστεπώνυμο ποίμνιο.

Φθιώτιδος Συμεών: «Οι Θεοφόροι Πατέρες θεματοφύλακες της Πίστεως»

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση