Πανελλήνιες 2023: Υποψήφιος δέχθηκε τηλεφώνημα από τη Ρώμη για δήθεν αλλαγή εξεταστικού κέντρου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 14:55 Πανελλήνιες 2023: Υποψήφιος δέχθηκε τηλεφώνημα από τη Ρώμη για δήθεν αλλαγή εξεταστικού κέντρου

Η μητέρα κάλεσε αμέσως τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τηλεφώνημα για αλλαγή εξεταστικού κέντρου δέχτηκε μαθητής στο Βόλο που δίνει αύριο Πανελλήνιες. Ο αυτόματος τηλεφωνητής τον «ενημέρωσε» ότι θα εξεταστεί στο Λάτσιο της Ρώμης. 

Η μητέρα, που ήταν παρούσα την ώρα του τηλεφωνήματος, κάλεσε αμέσως τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό λίγες ώρες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών.

Το γεγονός δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Σωκράτης Σαβελίδης στα ΜΜΕ ζητώντας να ενημερώσουν τους γονείς και υποψήφιους, ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και σε ολόκληρη τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων, όπως ανακοινώθηκε.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, σχολιάζοντας το περιστατικό, ανέφερε ότι το υπουργείο είναι σε επικοινωνία με τον διευθυντή εκπαίδευσης και, με εντολή του υπουργείου Παιδείας, έχουν ενημερωθεί όλοι οι διευθυντές ότι δεν θα αλλάξει κανένα εξεταστικό κέντρο.

Επίσης, σε περίπτωση κατά την οποία δεχτούν οποιοδήποτε μήνυμα κάθε είδους σε κάθε μέσο (sms, e-mail, messenger κλπ) το οποίο τους προτρέπει σε ενέργειες σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, να μην ενεργήσουν όπως τους κατευθύνουν οι κακόβουλοι, αλλά να ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων τους, διατηρώντας τα στοιχεία του μηνύματος ώστε, αν χρειαστεί, να διερευνηθούν από τις αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Το υπουργείο ενημερώνει τους γονείς και μαθητές ότι η μόνη επίσημη πληροφόρηση για τις εξετάσεις προέρχεται από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και τις Διευθύνσεις των σχολείων και από καμία άλλη πηγή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση