Δράσεις του Ομίλου Φίλων Δάσους Λαμίας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 09:38 Δράσεις του Ομίλου Φίλων Δάσους Λαμίας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος (ΦΩΤΟ)

Τα παιδιά είναι το μέλλον για έναν βιώσιμο πλανήτη!

Ο 'Ομιλος Φίλων του Δάσους στα πλαίσια των δράσεων του Δήμου Λαμιέων για την Εβδομάδα Περιβάλλοντος και σε συνεργασία αυτή τη φορά με το 31ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, πραγματοποίησαν πεζοπορική διαδρομή στην Παλιά Δεξαμενή και τον Ξηριά, στην περιοχή της Ταράτσας στην Βόρεια πλευρά της πόλης μας.

Περπατήσαμε  με τους μικρούς μας φίλους, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς,την Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κα Γάκη και τον Αντιδήμαρχο Λαμιέων Δημήτριο Τζούφλα, σε μια πανέμορφη διαδρομή μια ανάσα από το κέντρο της πόλης μας.

Πάντα υπό την σκιά των δέντρων, ακούγοντας τη ροή  του Ξηριά και την πρωινή συναυλία   των πουλιών για να καταλήξουμε στο παλιό Υδραγωγείο της Λαμίας. Ένα αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα ειδικής κατασκευής του τέλους του 19ου αιώνα στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας που αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα για την ανάδειξη του, όπως και για την συνολική ανάπτυξη με πεζοδιαδρομές κατά μήκος του Ξηριά , την κατασκευή Βοτανικού κήπου, που θα ενώσουν το ποτάμι με τον οικιστικό ιστό και θα αποτελέσει πόλο έλξης ντόπιων. Οραματιζόμαστε μια πράσινη βιώσιμη ανθρώπινη πόλη, φιλική στους πολίτες της.

Έκπληκτοι μείναμε με τις γνώσεις των μικρών παιδιών  του νηπιαγωγείου με τις περιβαλλοντικές γνώσεις τους, την ευαισθησία και την αγάπη για τη φύση. Κουβεντιάσαμε για τα προβλήματα και την προστασία του περιβάλλοντος, , τα νερά, τα δέντρα, τα ζώα,  την ανακύκλωση. Σίγουρα θα θυμούνται και αυτά και εμείς τη σημερινή μέρα ευαισθητοποίησης και θα γίνουν οι καλύτεροι θεματοφύλακες για την προστασία της φύσης. Το "μάθημα" αυτό στη φύση θα τους μείνει αξέχαστο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, την Διεύθυνση του σχολείου αλλά και στους γονείς των παιδιών που τους έχουν μεταδώσει το ενδιαφέρον και την αγάπη για τη φύση και τα ζώα. Στο σχολείο και στο οικογενειακό περιβάλλον δημιουργούνται οι ευαισθησίες, οι αρχές και αξίες που θα τους συνοδεύσουν στην πορεία τους για έναν καλύτερο κόσμο, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση