Κλειστά τα καταστήματα σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 09:18 Κλειστά τα καταστήματα σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στη Λαμία

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου για την εθιμική αργία…

Η Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023 (Αγίου Πνεύματος), δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες  αργίες, που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας.

Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η  ημέρα αυτή (Αγίου Πνεύματος) έχει χαρακτηριστεί αργία από διάταξη Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), από τον κανονισμό εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή  συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Συγκεκριμένα για τον Δήμο Λαμιέων η ημέρα του Αγίου Πνεύματος τιμάται κάθε  χρόνο από το σύνολο των μελών του ΕΣΛ και έχει καθιερωθεί ως “εθιμική” αργία. Ως εκ  τούτου τα εμπορικά καταστήματα, μέλη ή μη του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας υποχρεούνται να παραμένουν κλειστά .

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση