Το πρώτο πλοίο αναχώρησε από Άγιο Κωνσταντίνο για Σποράδες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 18:03 Το πρώτο πλοίο αναχώρησε από Άγιο Κωνσταντίνο για Σποράδες

Θα αυξηθούν τα δρομολόγια Ιούλιο - Αύγουστο…

Σε κομβικό λιμένα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού και εμπορικού κόσμου στην Κεντρική Ελλάδα προς τις Σποράδες μετατρέπεται πλέον ο λιμένας του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το πρώτο πλήρες πλοίο για Σποράδες αναχώρησε από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2023, ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, με 400 επιβάτες, 90 Ι.Χ. και 10 φορτηγά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, το πλοίο CAT 1 της εταιρείας Magic Sea Ferries θα εκτελεί κάθε μέρα το πρωί τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο το δρομολόγιο από Άγιο Κωνσταντίνο για Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο – Μαντούδι, ενώ Ιούλιο και Αύγουστο θα προστεθούν και νέα δρομολόγια.

Το «παρών» στην εκδήλωση αναχώρησης του πλοίου έδωσαν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων. Ιωάννης Συκιώτης, η Διοικητής του 2ου Λιμενικού Τμήματος Αγίου Κωνσταντίνου, Υποπλοίαρχος Χαραλαμπία Κρίμπα, ο Λιμενάρχης Στυλίδας, Πλοίαρχος Ευθύμιος Βέτσικας, ο τέως Υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Κωνσταντίνου, Νικόλαος Παπαγρηγορίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μαύρος, η Τοπική Σύμβουλος, Θεοδώρα Αδάμ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ο κ. Συκιώτης δήλωσε σχετικά: «Οι λιμενικές υποδομές του Αγίου Κωνσταντίνου αναβαθμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό προσδίδοντας ασφάλεια στον ελλιμενισμό των επιβατηγών πλοίων, καθώς και των διερχόμενων σκαφών αναψυχής και τουριστικών πλοίων. Η κατασκευή του λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου θα συντελέσει θετικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, μιας και μετά από χρόνια θα εξυπηρετείται και το νησί της Αλοννήσου με το πλοίο CAT 1 της εταιρείας Magic Sea Ferries. Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου πλοίου ανέρχεται σε 200 Ι.Χ. και 1.000 επιβάτες. Με την έλευση του συγκεκριμένου πλοίου αναβαθμίζεται πλέον και η γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος – Βόρειες Σποράδες».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση