«Καλοκαιρινό» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 11:27 «Καλοκαιρινό» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ο καιρός και το θερμόμετρο στους 29-30 βαθμούς Κελσίου στην Κεντρική Ελλάδα.

Με αρκετή ηλιοφάνεια ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Το Σάββατο αρκετή θα είναι η ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μπόρες και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά ημιορεινά – ορεινά, τις θερμές ώρες της ημέρας.

Με συννεφιά θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου στα βόρεια, με πιθανότητα ασθενούς βροχής στην Κεντρική Μακεδονία. Συννεφιά θα έχουν και τα νησιά του νότιου – νοτιοανατολικού Αιγαίου με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Πρόσκαιρες συννεφιές στα δυτικά. Τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα διατηρηθούν στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και της νότιας ηπειρωτικής χώρας και τις μεσημβρινές ώρες. Συννεφιά και πέρασμα από μπόρα ή τοπική καταιγίδα στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, της βόρειας Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν τη νύχτα, με εξαίρεση την Κεντρική Μακεδονία , εκεί όπου θα υπάρχει συννεφιά με πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι εξασθενημένοι, στα 4 με 5 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αρκετή ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στα 2 με 4 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει συννεφιά κατά τόπους πιο πυκνή, με πιθανότητα για κάποια τοπική βροχή τις πρωινές ώρες. Προς το μεσημέρι όμως αναμένεται ηλιοφάνεια, κυρίως στα πεδινά και τις παράκτιες περιοχές. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να υπάρξουν παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με αρκετό ήλιο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Άστατος θα είναι ο καιρός στην Κεντρική Μακεδονία, με μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, μετά το μεσημέρι όμως θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ορεινό-ημιορεινό κομμάτι της Περιφέρειας.

Η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος αναμένεται επίσης να κυλήσει με ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές παροδικές μπόρες σε ορεινούς όγκους της χώρας.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Η πρόγνωση της ΕΜΥ και για τις επόμενες ημέρες:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 03-06-2023
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση το απόγευμα. Επίσης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 28 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-06-2023
Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-06-2023
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 06-06-2023
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-06-2023
Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με τοπικές βροχές στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση