Πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς: Μπλε χρώμα σήμερα και αύριο σε περιοχές της Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 15:05 Πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς: Μπλε χρώμα σήμερα και αύριο σε περιοχές της Στερεάς

Μεγάλη προσοχή στους εκδρομείς που προτίμησαν την ελληνική ύπαιθρο…

Ανεβαίνει το θερμόμετρο, ανεβαίνει και το επίπεδο κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα και με το σχετικό χάρτη που παρουσιάζεται καθημερινά την αντιπυρική περίοδο, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Για πρώτη φορά το διήμερο 4-5 Ιουνίου παρουσιάζει στην ηπειρωτική χώρα επικινδυνότητα επιπέδου 2 (με μπλε χρώμα), με το χαρακτηρισμό ως μέση κατηγορία κινδύνου.

Το μπλε χρώμα αφορά την κεντρική και νότια Εύβοια, καθώς και την ανατολική Βοιωτία.

Η αύξηση του βαθμού επικινδυνότητας έχει να κάνει και με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς χιλιάδες εκδρομείς κατακλύζουν κατάφυτες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπου απαγορεύεται οποιοδήποτε άναμμα φωτιάς.

Να σημειώσουμε ότι για αύριο Δευτέρα το επίπεδο κινδύνου αυξάνεται και για περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου όπως μπορείτε να διακρίνεται στους δύο χάρτες που ακολουθούν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την 1η Μαΐου που εκδίδονται οι συγκεκριμένοι χάρτες μέχρι σήμερα, μόνο δύο ημέρες αξιολογήθηκε ο κίνδυνος στην κατηγορία 2, για την περιοχή τςη Ρόδου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση