Πρωτοβουλία Πολιτών Λιανοκλαδίου: Λαϊκή συνέλευση για τα έργα που θέτουν σε κίνδυνο την περιοχή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 17:32 Πρωτοβουλία Πολιτών Λιανοκλαδίου: Λαϊκή συνέλευση για τα έργα που θέτουν σε κίνδυνο την περιοχή

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023…

Ανακοίνωση - διαμαρτυρία εξέδωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Λιανοκλαδίου, τα περισσότερα μέλη της οποίας είναι πλημμυροπαθείς από τον φοβερό Ιανό (Σεπτέμβριος 2020), μετά την εκχέρσωση της δασικής έκτασης «Καλανζίνα», περιοχή όπου για χρόνια αποτελούσε το φυσικό αντιπλημμυρικό ανάχωμα του παρακείμενου ρέματος.

Τη συγκεκριμένη παρέμβαση η Πρωτοβουλία Πολιτών Λιανοκλαδίου, τη χαρακτηρίζει μελλοντικό πλημμυρικό κίνδυνο για το χωριό και τις καλλιέργειες τους.

«Πρόκειται για έργο ιδιαίτερα αυξημένης επικινδυνότητας αν συνυπολογίσουμε τα νέα έργα του Ε65 που υλοποιούνται και τις παρεμβάσεις που προκύπτουν στο ανάγλυφο του τοπίου από αυτά καθώς και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προβλέπονται στο άμεσο μέλλον», περιγράφουν οι πλημμυροπαθείς του «Ιανού», εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτησή τους, για την αιφνίδια όσο και καταστροφική, όπως την χαρακτηρίζουν, παρέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη και ζητώντας την άμεση παύση των εργασιών.

«Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε λαϊκή συνέλευση, όλους τους πλημμυροπαθείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες και φορείς της περιοχής σε συμπαράσταση. Θέτουμε όλους τους αρμόδιους φορείς προ των ευθυνών τους (ΤΕΡΝΑ, Δασαρχείο, Υπουργείο Υποδομών, Τοπική Κοινότητα, Δήμος Λαμιέων, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Κόμματα κλπ.) και τους καλούμε σε λαϊκή συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη 8 Ιούνη ώρα 8μμ στην πλατεία Λιανοκλαδίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να μας ενημερώσουν», προσθέτουν και καταλήγουν στη διαμαρτυρία τους ζητώντας να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που προκύπτει ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πλημμυρικός κίνδυνος.

«Το μεγάλο έργο του Ε65 να είναι ωφέλιμο για τη χώρα αλλά όχι σε βάρος και σε κίνδυνο των πολιτών. Την ασφάλειά μας και τις ζωές μας δεν τις βάζουμε στο ζύγι. Υπερασπιζόμαστε το χωριό μας. Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση