Πολλές οι δράσεις για το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Στερεάς Ελλάδας το Μάιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 17:35 Πολλές οι δράσεις για το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Στερεάς Ελλάδας το Μάιο

Με έδρα τη Λαμία και σε όλη την Περιφέρεια…

Πληθώρα δράσεων και παρεμβάσεων από το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τον μήνα Μάιο 2023.

Οι εργαζόμενες της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λαμία, πραγματοποίησαν τριήμερη δράση διασύνδεσης και δικτύωσης στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησαν συναντήσεις με τοπικές Αρχές και Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, με στόχο την ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχει το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Στον Δήμο Ερέτριας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο, την Αντιδήμαρχο κα Παναγιώτα Μπουγά, το Επιστημονικό Προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας, κυρίες Χρυσαφίνα Καλλέζη και Σωτηρία Καλτσά - Κοινωνικές Λειτουργούς, καθώς και με την Ψυχολόγο του Δήμου, κα Αικατερίνη Μπασίνα.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου με τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Μπουραντά, τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Μαθιουδάκη και την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, κα Αφροδίτη Σατήρη.

Τέλος, στον Δήμο Καρύστου οι εργαζόμενες της Κινητής Μονάδας προχώρησαν σε ενημέρωση και διασύνδεση με το ιατρικό προσωπικό του Διόκλειου Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου, καθώς και με την Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Καρύστου, κα Γαρυφαλλιά Παπαθανασίου.

Σταθερή υπήρξε και τον Μάιο η συνεργασία με ομοειδείς Φορείς και Κοινωνικές Υπηρεσίες στο πλαίσιο της κινητοποίησης για θεραπεία και της συμβουλευτικής ωφελούμενων του ΚΕΘΕΑ από το προσωπικό της Κινητής Μονάδας στη Χαλκίδα, όπως και παρεμβάσεις στο πεδίο (street work).

Σημαντική υπήρξε η συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε μία δράση ενημέρωσης των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας αναφορικά με τις εξαρτητικές συμπεριφορές και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος των εξαρτήσεων. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί εντός του 2022  μεταξύ των στελεχών του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, της Προέδρου κας Ελένης Κορτιάνου και των μελών του Τμήματος.

Ο Μάιος εξέπνευσε με τη συμμετοχή του προσωπικού της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στο 3ο Παμφθιωτικό Παιδικό – Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «Αλέκος Παπαγεωργίου» στα Καλύβια Λαμίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ ήρθαν σε επαφή με γονείς και παιδιά που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις, ενημερώνοντας το κοινό για τις υπηρεσίες υποστήριξης και θεραπείας του Φορέα στη Λαμία και την πολύτιμη συμβολή του αθλητισμού στην πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών.

Στο τέλος του διημέρου, τα στελέχη του Χαμόγελου του Παιδιού απένειμαν τιμητική πλακέτα στο προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ για τη συμβολή τους και την εθελοντική συμμετοχή στο αθλητικό γεγονός.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση