Από το Camporosso στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 13:22 Από το Camporosso στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημ.Σχ. Γοργοποτοτάμου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning που υλοποίησαν οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης το τρέχον σχολικό έτος, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιδρύτρια του προγράμματος JessicaFavia, δασκάλα, και Antonio Moschitta, τεχνικό πυγμαχίας.

Οι δυο τους,πρωταγωνιστές και δημιουργοί του προγράμματος, ταξιδεύοντας από το Camporosso της Ιταλίας (επαρχία της Ιμπέρια),θέλησαν να διδάξουν στους μαθητές ότι μέσω της εκπαιδευτικής  ρομποτικής και του αθλητισμού μπορούν να είναι "Free from bullying" όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος του προγράμματος. Με δράσεις που υλοποιήθηκαν τόσο μέσα στην αίθουσα, κάνοντας χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, όσο και στο προαύλιο, σε συνδυασμό με όσα πραγματοποιήθηκαν όλη τη χρονιά,τα παιδιά διδάχθηκαν τον σεβασμό και τη συνεργασία με τους συνομηλίκους τους.

Για τους ιδρυτές του προγράμματος αυτό αποτέλεσε το τρίτο ταξίδι με της χώρες συνεργασίας, ανάμεσά τους η Αμερική και η Γερμανία έχοντας ως στόχο τη συνέχιση  και εξέλιξη του προγράμματος για τα επόμενα χρόνια συμμετέχοντας σε αυτό και το 1ο Δημ. Σχ. Γοργοποτάμου .

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση