Σταϊκούρας: Ισχυρή δυναμική του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 18:36 Σταϊκούρας: Ισχυρή δυναμική του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών

Ιστορικό υψηλό το Μάιο…

Κάθε μήνα, λειτουργεί όλο και καλύτερα ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους των πολιτών, σύμφωνα με τον τέως υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας, τον Μάιο, καταγράφηκε ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων και οριστικών υποβολών αιτήσεων.

Πιο αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν 805 ρυθμίσεις οφειλών και 1.996 οριστικές υποβολές αιτήσεων τον συγκεκριμένο μήνα, και σωρευτικά, μέχρι τέλος Μαΐου, 5.435 ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 1,83 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών. Επίσης, ο αριθμός των νέων αιτήσεων που εισήχθησαν στην πλατφόρμα ανέρχεται σε 4.240, αυξημένες κατά 900 σε σχέση με τον μ.ό. των 6 προηγούμενων μηνών.

Ομοίως, σημαντική αύξηση παρατηρείται το τελευταίο τρίμηνο και στις οριστικές υποβολές, που παρουσιάζονται αυξημένες κατά 50% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Σημαντική είναι, τέλος, και η διατήρηση του ποσοστού της εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων από τους χρηματοδοτικούς φορείς, σε υψηλό επίπεδο για έξι συνεχείς μήνες.

«Όλα αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν την ισχυρή δυναμική του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών. Ένα χρήσιμο εργαλείο για να αντιμετωπιστεί, βιώσιμα, το σοβαρό, συσσωρευμένο και διογκούμενο την προηγούμενη δεκαετία, πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση