Απολογισμός δράσεων στήριξης επιχειρηματικότητας και νέα έργα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 22:11 Απολογισμός δράσεων στήριξης επιχειρηματικότητας και νέα έργα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε  σήμερα, Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023, δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία) και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Προ ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκαν ερωτήσεις Περιφερειακών συμβούλων, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας προχώρησε σε απολογισμό των συμμετοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού του 2022 και σε λοιπές δράσεις ενίσχυσης και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενίσχυσε οικονομικά τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε 25 εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ σε 3 εξ αυτών συμμετείχε με δικό της περίπτερο φιλοξενώντας προϊόντα επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας. Στις 15 εκθέσεις εσωτερικού συμμετείχαν 277 εκθέτες, ενώ στις 10 εκθέσεις εξωτερικού συμμετείχαν 74 εκθέτες.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, εγκρίθηκε η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2023, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα και δράσεις, όπως η δημιουργία του λευκώματος: «Η εγκατάσταση των Μικρασιατών Προσφύγων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φωκίδας, η σύνταξη τευχών δημοπράτησης του έργου κατασκευής κελύφους προστασίας και ανάδειξης της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Αγίου Λεωνίδη Κλαυσίου Ευρυτανίας,  η προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικών κερκίδων στο γήπεδο Νέας Αρτάκης.

Ακολούθως, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων για την εκτέλεση έργων, όπως τα εξής:

  • «Συμπληρωματικά έργα Αποχέτευσης Όμβριων Υδάτων στην Τ.Κ. Φύλλων Δήμου Χαλκιδέων»
  • «Διαμόρφωση Ακάλυπτου Χώρου Κτιρίου ‘’ΜΑΚΕΔΩΝ’’ Τ.Κ. Κίρρας»
  • «Προμήθεια και Τοποθέτηση Μεταλλικών Κερκίδων στο Γήπεδο Αφρατίου»
  • «Συντηρήσεις μικρής κλίμακας σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Βοιωτίας»

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεδριάσαμε στην έδρα της Περιφέρειας και προχωρήσαμε συνθετικά και με ευρεία πλειοψηφία στη λήψη αποφάσεων για την υλοποίηση έργων και δράσεων, που έχει ανάγκη η Στερεά Ελλάδα. Εκτός από τα νέα έργα που εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα, προχωρήσαμε και σε απολογισμό δράσεων ενίσχυσης επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας. Δράσεις που ξεκινούν από την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών και φθάνουν στην υποβοήθηση των εξαγωγικών τους δραστηριοτήτων μας. Σταθερός μας στόχος είναι η ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας, ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Σπύρος Νικολάου τόνισε: «Μια ακόμη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού μας συμβουλίου ολοκληρώθηκε κατά την οποία είχαμε τη δυνατότητα να συνθέσουμε απόψεις και να καταλήξουμε σε αποφάσεις χρήσιμες για τον τόπο μας. Θεωρώ, ότι είναι αξιοσημείωτη και η συμμετοχή των Περιφερειακών συμβούλων, αλλά και το θετικό κλίμα της συζήτησης, παρότι πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πιστεύω, ότι καταδείξαμε πως βάζουμε την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας πάνω από παρατάξεις και ιδεολογικές διαφορές».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση