Πολίτες Λιανοκλαδίου: Τα συμπεράσματα από τη λαϊκή συνέλευση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 16:17 Πολίτες Λιανοκλαδίου: Τα συμπεράσματα από τη λαϊκή συνέλευση

Με θέμα «την πρόληψη από μελλοντικό πλημμυρικό κίνδυνο που προκαλείται με την εκχέρσωση του φυσικού αντιπλημμυρικού αναχώματος στην Καλαντζίνα από την ΤΕΡΝΑ»…

Ικανοποιητική χαρακτηρίζουν τη συμμετοχή των συμπολιτών τους στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου στην πλατεία Λιανοκλαδίου, η Πρωτοβουλία Πολιτών Λιανοκλαδίου με θέμα «την πρόληψη από μελλοντικό πλημμυρικό κίνδυνο που προκαλείται με την εκχέρσωση του φυσικού αντιπλημμυρικού αναχώματος στην Καλαντζίνα από την ΤΕΡΝΑ.

Ωστόσο επισημαίνουν ότι δεν ήταν ανάλογη η συμμετοχή και η ευιασθησία από μέρους της εταιρίας που έχει στην ευθύνη της τα έργα, όπως και των φορέων που προσκλήθηκαν (Δήμος, Περιφέρεια, Δασαρχείο, Κόμματα).

Διαβάστε τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ως συμπεράσματα από τη λαϊκή συνέλευση:

«Η συμμετοχή των πολιτών ήταν ικανοποιητική και ενδεικτική της ευαισθησίας των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας και των υπεύθυνων αιρετών που παραβρέθηκαν και τους ευχαριστούμε. Δεν είδαμε ανάλογη ευαισθησία και ευθύνη της ΤΕΡΝΑ και των φορέων που προσκλήθηκαν (Δήμος, Περιφέρεια, Δασαρχείο, Κόμματα) αλλά δεν ανταποκρίθηκαν όπως όφειλαν να παρευρεθούν και να μας ενημερώσουν.

Διαπιστώνουμε ότι η παρέμβαση της ΤΕΡΝΑ για τον Ε65 είναι μια ανθρωπογενής παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον που υποτιμά τόσο τον πλημμυρικό κίνδυνο όσο και την τοπική κοινωνία και τις ζωές μας. Αυτό γίνεται με την ανοχή της πολιτείας και των εκπροσώπων της που προαναφέραμε και έλαμψαν δια της απουσίας τους και της ένοχης σιωπή τους. Όλοι αυτοί είναι ορκισμένοι φύλακες του δημόσιου συμφέροντος όπου είναι και η ασφάλεια των πολιτών. Όμως εμείς οι πολίτες δεν είμαστε υπήκοοι σύγχρονων “αφεντικών - πασάδων”. Είμαστε πολίτες με δικαιώματα και διεκδικούμε ενωτικά:

  • Να σταματήσει άμεσα η καταστροφή στην Καλαντζίνα.Κάθε παρέμβαση εκεί πρέπει να ενισχύει την αντιπλημμυρική προστασία και να είναι επωφελής για την κοινωνία και όχι για την εταιρία (πχ. Ένα πάρκο αναψυχής και όχι ένα φωτοβολταϊκό).       
  • Να συνταχθεί και να υλοποιηθεί άμεσα από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής που πρέπει να παίρνει υπόψιν της όλα τα δεδομένα της Ε65 (κλιματική αλλαγή κλπ.). Ζητάμε να είμαστε ενήμεροι σε κάθε στάδιο της μελέτης και υλοποίησης αυτής.

 Για την υλοποίηση όλων αυτών συγκεντρώνουμε υπογραφές υποστήριξης, συγκροτούμε πλατιά ενωτική επιτροπή πρωτοβουλίας πολιτών που θα συσκέπτεται, θα αποφασίζει, θα προωθεί και θα προβάλλει τα αιτήματά μας.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, καλούμε τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Σπερχειού, να σηκώσουμε κοινωνικό ανάχωμα στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές  και τις περιουσίες μας. Την  ασφάλεια και τις ζωές μας δεν τις βάζουμε στο ζύγι, υπερασπιζόμαστε το χωριό μας, υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση