Προληπτικά κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Εξάρχου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 17:35 Προληπτικά κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Εξάρχου

Ζεκεντές: Καμία κατοικία δεν χαρακτηρίστηκε «κόκκινη». Ενέργειες και μετά το μεγάλο μετασεισμό…

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, ενημερώνει επίσημα τους κατοίκους της περιοχής που επλήγη από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου, αλλά και από τον ισχυρό μετασεισμό το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Ιουνίου, σχετικά με τις ζημιές και τον τρόπο που θα επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Όπως αναφέρει: «Ο σεισμός που έπληξε το Δήμο μας και ειδικά τα χωριά του Εξάρχου και του Καλαποδίου, που ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο, δημιούργησε προβλήματα σε αρκετές κατοικίες και δημόσιους χώρους. Η πρώτη αυτοψία που έγινε χθες Παρασκευή από τα αρμόδια κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών σε 120 κατοικίες και εκκλησίες και των Κτιριακών Υποδομών σε 4 αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Εξάρχου είχε ως απολογισμό τον προσωρινό χαρακτηρισμό ως κίτρινων, δηλαδή επισκευάσιμων αλλά μη κατοικήσιμων προσωρινά, 35 κατοικιών και 2 αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Εξάρχου. Καμία κατοικία δεν χαρακτηρίστηκε κόκκινη, δηλαδή κατεδαφίσιμη. Οι έλεγχοι δεν αφορούσαν σε εγκαταλειμμένες οικίες ή αποθήκες. Θα ακολουθήσει δεύτερος έλεγχος στις κίτρινες κατοικίες, ώστε να οριστικοποιηθούν μετά και τους μετασεισμούς οι συνθήκες που θα ισχύουν τότε ανά κατοικία. Στη συνέχεια μέσω του Δήμου θα γίνει πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων από τους πληγέντες για αίτημα συνδρομής επισκευής για κατοικίες που είναι νόμιμες (εξαιρούνται αυθαίρετες κατασκευές) με χορήγηση του 80% της δαπάνης επισκευής ως αποζημίωσης από το κράτος και του 20% με άτοκο δάνειο».

Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις δύο αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο Εξάρχου οι οποίες μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν από το Δήμο Λοκρών με προσωπική του φροντίδα ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό το σχολείο.

«Ενημερώνουμε όσους κατοίκους οι κατοικίες έχουν χαρακτηριστεί κίτρινες πως μπορούν να απευθυνθούν είτε στο Δήμο Λοκρών είτε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την εξασφάλιση φιλοξενίας», επισημαίνει ο κ. Ζεκεντές που αναφέρθηκε και στο μεγάλο μετασεισμό:

«Σε επικοινωνία με τους αρμόδιους επιστήμονες μετά και το σημερινό μετασεισμό των 4,1 στην κλίμακα ρίχτερ με επίκεντρο τον Έξαρχο, εκφράζουν την εκτίμηση πως είναι φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία και μετασεισμοί αυτού του μεγέθους είναι αναμενόμενοι καθώς το φαινόμενο βαίνει σε εκτόνωση και θα συνεχίσουν και το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ωστόσο για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να περιοριστούν τυχόν κίνδυνοι από τη μετασεισμική ακολουθία, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Εξάρχου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023.

«Προσωπικά εκφράζω την συμπαράσταση μου σε όλους τους πληγέντες κατοίκους του Δήμου μας. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα για την αποκατάσταση όλων των ζημιών», καταλήγει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση