Ντροπή: Πένθος αλά καρτ...στη Lamia Expo!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 09:48 Ντροπή: Πένθος αλά καρτ...στη Lamia Expo!

Σοβαρό ατόπημα από τους Διοικούντες της Έκθεσης Λαμίας, που κάνουν συναυλία μέσα στο τριήμερο πένθος, ενώ έριξαν πυροτεχνήματα την ίδια ώρα που είχαμε εκατοντάδες αγνοούμενους και νεκρούς. 

Σε τριήμερο πένθος βρίσκεται η χώρα μας με απόφαση του Πρωθυπουργού από την Τετάρτη ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιουνίου για τα θύματα της χειρότερης ναυτικής τραγωδίας της νεότερης Ευρωπαϊκής ιστορίας.

Αυτό είχε ως συνέπεια την αναβολή εκατοντάδων - ίσως και χιλιάδων - μουσικοχορευτικών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, προκειμένου να συμπαρασταθούμε με τη σκέψη μας σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία.

Προχθές Τετάρτη 14 Ιουνίου ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της νέας ιστορίας της ΠΕΛ, ως Lamia Expo και καλώς κατά τη γνώμη μας δεν αναβλήθηκαν τα εγκαίνια, ανεξάρτητα αν δικαίως είχε χαρακτηριστεί από τους φορείς που τη στηρίζουν ως ημέρα γιορτής για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Ωστόσο τα εγκαίνια είναι πρωτίστως ο συμβολισμός μιας νέας αρχής, ελπίδας και δημιουργικότητας. Επιπλέον οι διοργανωτές σε ένδειξη πένθους εκείνη τη μέρα, απέφυγαν το χορευτικό πρόγραμμα του Λυκείου Ελληνίδων, ενώ ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα την αναβολή των προγραμματισμένων συναυλιών, οι οποίες τελικά θα γίνουν κανονικά (!) Παρασκευή (16/6) και Κυριακή (18/6).

Και εδώ αρχίζουν οι απορίες μας για αυτό το αλά - καρτ πένθος

Την Τετάρτη αναβάλλεις τους χορούς και τα τραγούδια του Λυκείου Ελληνιδων, αλλά τα πυροτεχνήματα δε θες να πάνε χαμένα και τα ρίχνεις κανονικά! Μάλιστα υπάρχουν και καταγγελίες γονέων σχετικά με το πόσο… "προσεκτικά" πυροδοτήθηκαν, αφού αυτό έγινε δίπλα σε μικρά παιδιά, που ήταν με τους γονείς τους στην είσοδο ή κοντά στο λούνα παρκ.  

Μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι τα πυροτεχνήματα δεν είναι εκδήλωση χαράς και γιορτής; Τα χορευτικά των παιδιών μας πείραξαν….

Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην πραγματοποίηση της συναυλίας του Δήμου Αναστασιάδη, η οποία αν και αρχικά αναβλήθηκε, εκ των υστέρων ανακοινώθηκε ότι θα γίνει κανονικά σύμφωνα με το ενημερωτικό του υπεύθυνου φορέα για τη Lamia Expo.

Σε όλη την Ελλάδα, και στη Φθιώτιδα, αναβλήθηκαν εκατοντάδες συναυλίες και εκδηλώσεις. Στη Lamia Expo όμως θα γίνει κανονικά. Και μάλιστα από ένα Νομικό Πρόσωπο που ελέγχεται από Δήμο, Περιφέρεια και Επιμελητήριο! Κε Καραΐσκο, κε Σπανέ και κε Κυρίτση, τελικά έχουμε πένθος ή όχι μέχρι και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής; Τι είναι μεγαλύτερο από τον ανθρώπινο πόνο για την απώλεια εκατοντάδων αθώων ψυχών, ώστε να μην μπορεί να αναβληθεί μια συναυλία; Εσείς ως διοργανωτές θα συμμετέχετε; Θα πάτε να την απολαύσετε; Ή θα τρέξετε να χειροκροτήσετε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα όταν αλλάξει η μέρα και δε θα πενθείτε πια;

Τα 78 πτώματα και οι εκατοντάδες αγνοούμενοι είναι σε 400 χιλιόμετρα απόσταση και για αυτό δεν αγγίζουν τη Φθιωτική πρωτεύουσα;

Κύριοι, πρόκειται για σοβαρό ατόπημα, που δεν εκθέτει μόνο εσάς προσωπικά, αλλά και ένα θεσμό που όλη η τοπική κοινωνία, θέλει να αναγεννηθεί για να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης. Εσείς, κάντε ό,τι θέλετε στα σπίτια σας, στις επιχειρήσεις σας, στα μαγαζιά σας. Όταν όμως εκπροσωπείτε μια ολόκληρη, πόλη, έναν ολόκληρο νομό ή ακόμη και ολόκληρη την Περιφέρεια, οφείλετε να είστε πιο προσεκτικοί  στις αποφάσεις που λαμβάνετε…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση