Επείγον… για τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας !!!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 08:12 Επείγον… για τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας !!!

Σταματήστε επιτέλους να ταλαιπωρείτε ασθενείς και συνοδούς - Σεβαστείτε τους ανθρώπους που έρχονται εκεί και έχουν τον πόνο τους και την αγωνία τους.  

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες που φτάνουν στο LamiaReport για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου Λαμίας.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι ο καθρέπτης για κάθε νοσοκομείο, αφού όλα ξεκινούν από εκεί, είτε πρόκειται για σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά περιστατικά.

Δυστυχώς στο ΓΝ Λαμίας τα ΤΕΠ "νοσούν" βαρύτατα. Μάλιστα το ότι το νοσοκομείο Λαμίας έχει αποκτήσει κακή φήμη σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην κακή λειτουργία των Επειγόντων Περιστατικών.

Τους στέλνουν έξω για rapid test

Ενώ σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας όταν πας στα Επείγοντα δεν ζητούν από τον συνοδό rapid test (δεν μιλάμε για τους συνοδούς στις κλινικές), στο ΓΝ Λαμίας κάνουν τεστ στον ασθενή, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες πολλές φορές, ενώ τον συνοδό τον στέλνουν να πάει έξω να βρει φαρμακείο για να κάνει rapid test.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Μπορεί να είναι άγρια μεσάνυχτα ή ξημερώματα και να έχεις πάει τον άνθρωπό σου στο νοσοκομείο με κάποιο πρόβλημα. Θα πρέπει να τον παρατήσεις μόνο του και να τρέχεις να βρεις εφημερεύον φαρμακείο να κάνεις τεστ. Να είσαι ηλικιωμένος, να έχεις έρθει με ταξί και να πρέπει να πάρεις άλλο ταξί να πας να βρεις φαρμακείο στην πόλη, να πληρώσεις το τεστ και να ξαναπληρώσεις ταξί να επιστρέψεις. Επίσης να περιμένεις και πολλές φορές 6 - 8 ώρες να μάθεις νέα για τον άνθρωπό σου που είναι μέσα γιατί κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να βγει να σε ενημερώσει και ας έχει ρωτήσει αρκετές φορές.

Να είσαι έγκυος και να σε στέλνουν μέσα στον καύσωνα να κάνεις τεστ έξω γιατί δεν μπορούν να κάνουν ακόμη ένα τεστ όπως έκαναν και στον ασθενή που συνοδεύεις. Να είσαι ανήμπορος ή πολλές φορές να μην έχεις τα χρήματα για το ταξί ή για το τεστ που πρέπει να πληρώσεις έξω. Άραγε αυτοί που πήραν αυτές τις αποφάσεις γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι ηλικιωμένος με σύνταξη πείνας ή να είσαι άνεργος με κάρτα ανεργίας και να μετράς που θα ξοδέψεις το κάθε ευρώ για να βγάλεις πέρα το μήνα; Δηλαδή πόσο θα κόστιζε παραπάνω στο κράτος να κάνουν rapid test και στο συνοδό; Και γιατί στα άλλα νοσοκομεία δεν συμβαίνει αυτό;

Η δημόσια υγεία δεν είναι "τσιφλίκι" κανενός. Γιατί συμβαίνει αυτό μόνο στο νοσοκομείο Λαμίας; Ποιος έχει δώσει αυτές τις εντολές; Γιατί εθελοτυφλούν με αυτό που συμβαίνει καθημερινά έξω από την πόρτα των Επειγόντων;

Στο "περίμενε" χωρίς κανένα σεβασμό

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο νοσοκομείο στη χώρα που να έχεις στα Επείγοντα έναν ασθενή και ο συνοδός πολλές φορές να έχουν περάσει μέχρι και 8 ώρες και να μην έχει κάποια ενημέρωση. Επίσης να μην είναι ο γιατρός που έχει βάρδια στη θέση του και να μην απαντά ούτε στο τηλέφωνο όταν τον ψάχνουν.

Να έχεις την αγωνία για την τύχη του ανθρώπου που συνοδεύεις και να σε έχουν παρατημένο και ξεχασμένο έξω στο πάρκινγκ των Επειγόντων. Όρθιος μέσα στη ζέστη και στα καυσαέρια, και φυσικά στο τέλος να "αρπάζεσαι" με τον σεκιουριτά που δεν σε αφήνει να μπεις μέσα, γιατί αυτές τις εντολές έχει. Στην Άμεση Δράση «100» είναι καταγεγραμμένα τα "άπειρα" περιστατικά που έχουν κληθεί για επεισόδια έξω από τα Επείγοντα.

Είναι αλήθεια;

Είναι αλήθεια ότι πολλοί καλοί γιατροί έφυγαν από το νοσοκομείο Λαμίας γιατί δεν υπήρχε αξιοκρατία; Είναι αλήθεια ότι κάποιοι επίσης καλοί δεν έρχονται γιατί υπάρχει κακό κλίμα; Είναι αλήθεια ότι κάποιες κλινικές έκλεισαν και κάποιες άλλες υπολειτουργούν γιατί υπάρχουν κάποιες κλίκες γιατρών ή κόντρες μεταξύ τους;

Τι λένε για όλα αυτά οι νοσοκομειακοί γιατροί που καταθέτουν τη "ψυχή" τους κάθε μέρα για να κρατήσουν το νοσοκομείο μας όρθιο; Γιατί δεν καταγγέλλουν τους συναδέλφους τους, που είναι τροχοπέδη για το νοσοκομείο, αλλά το συζητούν μόνο μεταξύ τους;

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα γιατί συγκεκριμένοι γιατροί έχουν πολιτικές πλάτες και δεν πρόκειται να τους πειράξει κανείς.

Κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχε, Περιφερειάρχη και εκπρόσωποι φορέων. Μέχρι εδώ.

Με την ΥΓΕΙΑ των ασθενών και την αγωνία των συνοδών δεν μπορούμε να πειραματιζόμαστε. Αναλάβετε πρωτοβουλίες άμεσα για να στηθεί από την αρχή το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και φυσικά να επανδρωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το νοσοκομείο Λαμίας.

Έχουμε και κορυφαίους

Μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα θα ήταν άδικο να μην αναφέρω ότι υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές- νοσηλεύτριες και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι σε όλες τις βαθμίδες που υπερβάλλουν εαυτό δίνοντας όλο τους το είναι σε αυτό το νοσοκομείο. Πραγματικοί ήρωες, που σέβονται τον ασθενή και τον συνοδό και αυτό φαίνεται από το ενδιαφέρον, τη συμπεριφορά τους και τα αποτελέσματά τους.

Δεν είναι τυχαίο που έχουμε την κλινική ΜΕΘ που είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα (βραβεύτηκε πρόσφατα άλλωστε). Οφείλεται σε όλους όσους υπηρετούν εκεί. Και φυσικά έχουμε τον κορυφαίο Νευροχειρουργό Κώστα Παπαπέτρου με την ομάδα του, που σώζουν ζωές και έρχονται άνθρωποι από άλλες περιοχές που θέλουν να χειρουργηθούν εδώ.

Για αυτούς και πολλούς άλλους, που αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρουν σε αυτό το νοσοκομείο, θα κάνουμε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα. Αυτό που τώρα επείγει είναι να διορθωθούν τα κακώς κείμενα με πρώτο απ' όλα τα ΤΕΠ που είναι ο καθρέπτης του ΓΝ Λαμίας και αυτή τη στιγμή είναι θρύψαλα. 

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση