Ελεύθεροι υπό όρους οι ανήλικοι που «χτυπούσαν» καταστήματα στο κέντρο της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 10:03 Ελεύθεροι υπό όρους οι ανήλικοι που «χτυπούσαν» καταστήματα στο κέντρο της Λαμίας

Ποινική δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ανήλικων συνεργών τους…

Ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή Λαμίας, βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (19/7) οι δύο ανήλικοι Ρομά ηλικίας 16 και 17 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας με τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι δυο τους μαζί με άλλα δύο άτομα, ηλικίας επίσης 16 και 17 ετών, είχαν διαπράξει τέσσερις κλοπές στο διάστημα από 5 μέχρι 8 Ιουλίου στο κέντρο της Λαμίας, αφαιρώντας μικρά χρηματικά ποσά.

Για να εισέλθουν όμως στο εσωτερικό δύο εμπορικών καταστημάτων και δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις είχαν θραύσει την κεντρική ή τη βοηθητική είσοδο, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.

Τελικά με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι με τους όρους, της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο ΑΤ του τόπου κατοικίας τους, την επιτήρησή τους από Επιμελήτρια Ανηλίκων, αλλά και την έκφραση συγνώμης με την ταυτόχρονη αποζημίωση των θυμάτων.

Την υπεράσπισή τους είχε η δικηγόρος Αργυρώ Καραφέρη η οποία δήλωσε στο LamiaReport: «Κατόπιν μιας ενδελεχούς ανακριτικής διαδικασίας οι εντολείς μου αφέθησαν ελεύθεροι με τους όρους που αναφέρατε. Στην εξέλιξη αυτή βαρύνοντα ρόλο είχε αφενός η ανηλικότητα των κατηγορουμένων και αφετέρου η έκφραση της ειλικρινούς μεταμέλειάς τους».

Σημειώνουμε ότι για τους άλλους δύο ανήλικους που απέφυγαν τη σύλληψη θα σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση