Κορωνοϊός - Φθιώτιδα: «Καλπάζει» η θετικότητα μέσα στον Αύγουστο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 09:20 Κορωνοϊός - Φθιώτιδα: «Καλπάζει» η θετικότητα μέσα στον Αύγουστο

Σχεδόν 1 στους 7 πολίτες που εξετάζεται είναι θετικός στον ιό! Το πρώτο θετικό στις δειγματοληψίες από τις ΚΟμΥ στο ΓΝ Λαμίας…

Επιβεβαιώθηκε και τη 2η εβδομάδα του Αυγούστου, η ραγδαία αύξηση της θετικότητας της covid-19 στα rapid tests του ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα.

Σε 17 δράσεις από 7 έως 11 Αυγούστου, διενεργήθηκαν ακόμη 374 έλεγχοι από τις ΚΟμΥ και βρέθηκαν 52 θετικά, που μεταφράζεται σε θετικότητα 13,9% ή σχεδόν 1 στους 7 πολίτες θετικός στον κορωνοϊό.

Την προηγούμενη εβδομάδα η θετικότητα ήταν στο 16,38%, αλλά δεν πρόκειται για μείωση, καθώς αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των τεστ κατά 22%. Έτσι μόλις σε δύο εβδομάδες έχουμε 100 κρούσματα (48 + 52) και δεν έχουν γυρίσει καν οι εκδρομείς!

Ο κορωνοϊός είναι και πάλι εδώ!

Ένα ακόμη στοιχείο ότι ο κορωνοϊός βρίσκεται παντού και σε ανθρώπους που κυκλοφορούν χωρίς να γνωρίζουν ότι νοσούν, είναι ότι ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά κρούσμα στις δειγματοληψίες που γίνονται στους συνοδούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Είναι η πρώτη φορά μετά από 30 δράσεις και 796 τεστ από τις 2 Ιουνίου - που ο ΕΟΔΥ καταγράφει τις συγκεκριμένες δειγματοληψίες - που έχουμε θετικό εκεί. Αντιστοιχεί σε γυναίκα 50 ετών.

Όλα τα θετικά πρέπει να σημειώσουμε ότι ανιχνεύθηκαν στις δειγματοληψίες που έγιναν στη Λαμία και αφορούν 23 άνδρες και 29 γυναίκες (26-22 την προηγούμενη εβδομάδα). Ποσοστό θετικότητας για την περιοχή της Λαμίας 14,77% καθώς ανιχνεύτηκαν σε 352 δείγματα.

Τα υπόλοιπα 22 τεστ έγιναν σε Δομοκό (5), Καμένα Βούρλα (10), Αμφίκλεια (5) και Ελάτεια (2) και ήταν όλα αρνητικά.

Φταίει η «Eris»;

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη κατακόρυφη αύξηση της θετικότητας οφείλεται στη νέα υποπαραλλαγή EG.5.1. (Eris) του στελέχους Όμικρον, του SARS-CoV-2, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε ως υποπαραλλαγή επιδημιολογικού ενδιαφέροντος.

Η εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος έχει δείξει ότι από τη Στερεά Ελλάδα ελέγχονται ελάχιστα δείγματα ενώ και στο Δίκτυο επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων σε νοσοκομεία, δεν περιλαμβάνεται το ΓΝ Λαμίας, καθώς από την επαρχία συμμετέχουν μόνο τα Πανεπιστημιακά. Επιπλέον επίσημα στοιχεία για τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων ο ΕΟΔΥ δεν έχει κοινοποιήσει, ενώ η τελευταία έκθεση θυμίζουμε ότι έχει στοιχεία της 1ης εβδομάδας του Αυγούστου (31η).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση