Μαίνεται η πυρκαγιά στη Μακρακώμη (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 15:11 Μαίνεται η πυρκαγιά στη Μακρακώμη (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις στο σημείο, ενώ ενεργούν και τα δύο PZL…

Με σύμμαχο τους ισχυρότατους ανέμους, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στη 1:15’ το μεσημέρι της Τρίτης (22/8), δίπλα στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου, στο ύψος των φαναριών της Μακρακώμης, γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις καίγοντας δασική έκταση και απειλώντας καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια.

Αρχικά η πυρκαγιά απείλησε τη μάντρα του «Κατσόγιαννου», όμως οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις από Μακρακώμη, Λαμία και Αργυροχώρι, μαζί με τα πυροσβεστικά του Δήμου Μακρακώμης κατάφεραν να σώσουν το χώρο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Στη μάχη της πυρόσβεσης συμμετέχουν και τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας που έφτασαν επίσης πολύ γρήγορα στο σημείο, όμως η μάχη είναι άνιση καθώς υπάρχει συμπαγές δάσος που επέτρεψε στις φλόγες να κινηθούν προς το βουνό.

Δείτε ένα ακόμη βίντεο από τους πρώτους καπνούς:

Στο σημείο υπάρχουν πολλά ποιμνιοστάσια, που κινδυνεύουν αν ο αέρας φυσήξει προς την πλευρά τους.

Προς το παρόν έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην εθνική μετά τα φανάρια της Μακρακώμης και η κίνηση διεξάγεται μέσω Σπερχειάδας και Παλαιοβράχας.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση