Φθιώτιδα: Μία ακόμη νεκρή θαλάσσια χελώνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 12:50 Φθιώτιδα: Μία ακόμη νεκρή θαλάσσια χελώνα

Πληθαίνουν τα περιστατικά με νεκρά θαλάσσια είδη από ανθρώπινη δραστηριότητα στο Μαλιακό…

Μία ακόμη νεκρή θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2023 σε θαλάσσια περιοχή του Μαλιακού.

Το άτυχο ερπετό ξεβράστηκε στο παραλιακό μέτωπο μεταξύ Στυλίδας και Αγίας Μαρίνας και σύμφωνα με τον Dr. Κωνσταντίνο Φυτιλή, Γεωπόνο - Περιβαλλοντολόγο, του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), φέρει στο πίσω μέρος του καβουκιού της ισχυρό και μοιραίο χτύπημα.

Σύμφωνα με τον κ. Φυτιλή, το πιο πιθανό είναι ότι φέρει χτύπημα από προπέλα πλοίου, θα μπορούσε όμως να είναι και από κουπί ή ακόμη κάτι πιο αιχμηρό και βαρύ.

Όπως επισημαίνει στο LamiaReport ο ειδικός επιστήμονας του ΕΛΚΕΘΕ, «μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος έχει παρέμβει στον οικότοπο - βιότοπο των θαλάσσιων οργανισμών και όχι το αντίθετο».

Σε αυτές τις περιπτώσεις ενημερώνονται Λιμενικό και Δήμος, με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου να αναλαμβάνει την υγειονομική ταφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση