Καμηλόβρυση: «Μια βροχή θα μας σώσει…»!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 09:53 Καμηλόβρυση: «Μια βροχή θα μας σώσει…»!

Για πολλοστή φορά η Πυροσβεστική και η Ελληνική Αστυνομία επενέβησαν εγκαίρως για να μην λαμπαδιάσει η περιοχή!...

Ο σοφός λαός έχει την παροιμία «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα», ωστόσο στην περίπτωση με τις απανωτές πυρκαγιές στην Καμηλόβρυση Λαμίας ευτυχώς η κακή μέρα δεν ήρθε ούτε την 6η φορά!

Για πολλοστή φορά λοιπόν το Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «πήρε φωτιά» από κλήσεις πολιτών για καπνούς στην Καμηλόβρυση το απόγευμα της Παρασκευής (1/9).

Δυστυχώς για 6η φορά μέσα σε λίγες ημέρες καιγόταν δασική έκταση πλησίον του καταυλισμού πιθανότατα από φωτιά που άναψαν κάτοικοι του οικισμού για να κάψουν σκουπίδια ή καλώδια.

Για πολλοστή φορά δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Λαμία, ΒΙ.ΠΕ. και Αργυροχώρι έσπευσαν στο σημείο, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας που συνοδεύει πάντα τα πυροσβεστικά στις εξόδους τους εντός ή πλησίον του καταυλισμού.

Πρόλαβαν με την έγκαιρη επέμβασή τους την πυρκαγιά ακριβώς πάνω και γύρω από τα παραπήγματα και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μόλις που δεν πρόλαβε να περάσει στο πυκνό πουρνάρι από την πλευρά της Αγίας Άννας.

«Ευτυχώς που δεν είχε το χθεσινό αέρα», είπε στο LamiaReport κάτοικος της Λυγαριάς που από τα κτήματά του παρακολουθούσε με αγωνία τις φλόγες που ενισχύονταν απειλητικά μέχρι την επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

«Ευτυχώς από Δευτέρα είπε βροχές και δε θα πεταγόμαστε στον ύπνο μας μη μας βάλουν φωτιά πριν το καταλάβουμε» πρόσθεσε σκωπτικά για να μας υπενθυμίσει το γνωστό τραγούδι «μια βροχή θα μας σώσει»! (Διαβάστε επίσης: «Πρέπει να καούμε πρώτα για να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες;»)

Στο σημείο να σημειώσουμε ότι έφτασε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Ξεφλούδας θέτοντας σε επιφυλακή υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου που ευτυχώς δε χρειάστηκαν.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση