Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στη Σοφιάδα - Μήνυμα από το «112» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 10:40 Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στη Σοφιάδα - Μήνυμα από το «112» (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ. Διεκόπη η κυκλοφορία μετά το Δρούγο. Μόνο από Ε65 προς και από Καρδίτσα - Λάρισα…

Σφοδρή είναι η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, στη Βόρεια Φθιώτιδα, όπου βρέχει σχεδόν ασταμάτητα από τη Δευτέρα προκαλώντας σημαντικές πλημμύρες στην περιοχή της Σοφιάδας αλλά και στον πεδινό οικισμό του χωριού τα Πετρίλια.

Δείτε βίντεο από την πλημμυρισμένη Σοφιάδα:

Πλημμύρες το βράδυ και στο Βούζι:

Περίπου στις 9 το πρωί εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών καθώς η κακοκαιρία σφυροκοπά την περιοχή της Φθιώτιδας. Το μήνυμα του 112 ανέφερε πως στην περιοχή σημειώνονται πλημμύρες και οι κάτοικοι πρέπει να απομακρυνθούν προς Νέο Μοναστήρι.

Ωστόσο δεκάδες κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στη Σοφιάδα με το Συντονιστικό της Περιφέρειας Στερεάς να έχει ενεργοποιήσει την 7η ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό τους, ενώ εξετάζεται ακόμη και η συνδρομή ελικοπτέρων.

Πλημμυρισμένες οι καλλιέργειες στο Πουρνάρι Δομοκού:

Σημειώνουμε ότι η παλαιά εθνική οδός Λαμίας - Λάρισας έχει διακοπεί στο Δρούγο, καθώς όλος ο κάμπος έχει πλημυρίσει. Οι μετακινήσεις για Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα γίνεται μέσω Ξυνιάδας και τον Ε65.

Δείτε βίντεο:

Το ίδιο ισχύει και ανάποδα καθώς η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας προς Νέο Μοναστήρι, αλλά και σε όλο το νομό Καρδίτσας.

Μοναδική εξαίρεση η κίνηση στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 σε όλο το μήκος της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας (προς διευκόλυνση κίνησης των οχημάτων που εκτρέπονται από την Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα).

Εξαιρούνται του απαγορευτικού, τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Για τη γειτονική Καρδίτσα σύμφωνα με το KarditsaLive.NeT διεκόπη η σύνδεση από Μουζάκι προς Δυτ. Αργιθέα και χωριά του Μουζακίου στη θέση της γέφυρας "Αργύρη"

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση