Λαμιώτισσα χάρισε ζωή σε δύο συνανθρώπους μας με το θάνατό της

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 08:04 Λαμιώτισσα χάρισε ζωή σε δύο συνανθρώπους μας με το θάνατό της

Μια ακόμα "γέφυρα ζωής" στήθηκε τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο της πόλης μας.

Τα ξημερώματα της 13ης Σεπτεμβρίου μια ακόμα δωρεά οργάνων για μεταμόσχευση έλαβε χώρα στο Γ.Ν.Λαμίας.

Μια γυναίκα 77 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ λόγω βαριάς εγκεφαλικής αιμορραγίας, αφού έφτασε δυστυχώς στη μη αναστρέψιμη κατάσταση του εγκεφαλικού θανάτου, δώρισε τους δυο νεφρούς της και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η μεταμόσχευσή τους σε ασθενείς συνανθρώπους μας. 

Οι συγγενείς της έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στους γιατρούς της ΜΕΘ Χρήστο Γεωργιάδη και Σάσα Τσιρογιάννη που συντόνισαν τη διαδικασία σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Η  λήψη των οργάνων έγινε από χειρουργούς νοσοκομείου της Αθήνας και τον αναισθησιολόγο του νοσοκομείου μας Αλέξη Φουντούκα στο χειρουργείο του Γ.Ν.Λαμίας.

Το “δώρο ζωής” από την άτυχη συμπολίτισσα μας θα βοηθήσει δυο ανθρώπους με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια να αποκαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό την κλονισμένη υγεία τους και την ποιότητα της ζωής τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό της ΜΕΘ και του χειρουργείου που συμμετείχαν στην κοπιαστική ολονύχτια διαδικασία και κυρίως στους συγγενείς της γυναίκας, που χωρίς δεύτερη σκέψη και παρά τη θλίψη για την απώλειά τους, πήραν τη γενναία απόφαση της δωρεάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση