Νέα σύλληψη στα σύνορα για απάτες που έγιναν στη Λαμία και αλλού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 14:17 Νέα σύλληψη στα σύνορα για απάτες που έγιναν στη Λαμία και αλλού

Εξιχνιάστηκαν ακόμη οκτώ περιπτώσεις ανθρώπων που εξαπατήθηκαν με τη λεία να ξεπερνά τα 80.000 ευρώ…

Μία ακόμη Βουλγάρα που εμπλέκεται σε οκτώ τουλάχιστον υποθέσεις απάτης (6 τετελεσμένες και 2 σε απόπειρα) σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων στη χώρα μας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Προμαχώνα, αυτή τη φορά το πρωί της Παρασκευής (15/9/23) και ενώ ήταν έτοιμη να εισέλθει στη Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι μία ημέρα νωρίτερα η ίδια υπηρεσία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη αλλοδαπής που ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα μας η οποία ήταν εισπράκτορας εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους πολίτες σε όλη τη χώρα και είχαν εξιχνιασθεί εφτά ακόμη περιπτώσεις (6 τετελεσμένες και 2 σε απόπειρα)!

Η νέα επιτυχία της Ασφάλειας Καβάλας ήρθε σε συνεργασία με αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Κατερίνης, Λαμίας και Βόλου, του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και του Αστυνομικού Τμήματος Μετεώρων, όπου η εγκληματική ομάδα είχε καταφέρει να αποσπάσει το χρονικό διάστημα από 27-07-2023 έως 10-09-2023, το χρηματικό ποσό των 81.050 ευρώ και τιμαλφή.

Τα «θύματα» της εγκληματικής ομάδας αυτή τη φορά ήταν σε Λαμία, Καβάλα, Κομοτηνή, Κατερίνη, Βόλο και Τρίκαλα.

Υπολογίζοντας και την εγκληματική δράση της ομάδας που ήταν εισπράκτορας η πρώτη συλληφθείσα, συγκεντρώνονται 15 περιπτώσεις με λεία σχεδόν 200.000 ευρώ, 32.000 δολάρια 55 χρυσές λίρες και πολλά τιμαλφή!

Το σενάριο

Οι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ή τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ή ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης αντίστοιχα, απαιτούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή για την παροχή των υπηρεσιών τους. Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες, η μία δράστιδα μετέβαινε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είτε στις οικίες τους είτε σε προκαθορισμένο σημείο όπου και παραλάμβανε τα συμφωνηθέντα.

Να σημειώσουμε ότι η δεύτερη γυναίκα συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος Σύλληψης Ελληνικών Δικαστικών Αρχών για το αδίκημα της απάτης.

Κατασχέθηκαν το όχημα με το οποίο προσπάθησε να εισέλθει στη χώρα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, αφού με αυτό μετέβαινε στα προκαθορισμένα σημεία, καθώς και δύο  κινητά τηλέφωνα.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση