Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Πότε θα λειτουργήσουν κανονικά τα Τμήματα στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 19:18 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Πότε θα λειτουργήσουν κανονικά τα Τμήματα στη Λαμία

Εξυπηρετούν πλέον διά ζώσης οι γραμματείες πλην της ΣΤΕΦ…

Επανέρχεται σταδιακά η κανονικότητα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον Πρύτανη Χαράλαμπου Μπιλλίνη.

Ωστόσο μετά την ολική καταστροφή των εγκαταστάσεων της Μονάδας Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης (Μ.Ο.Δ.Υ.) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) στο Βόλο, έγινε προσπάθεια για την επανάκτηση των δεδομένων από τους διακομιστές (servers).

Για αυτό το σκοπό, κλήθηκε η εταρεία που είχε εγκαταστήσει τους διακομιστές να τους βγάλουν από το κτίριο, να τους μεταφέρουν για συντήρηση και να τους εγκαταστήσουν στο Κέντρο Δικτύου στη Γαιόπολις στη Λάρισα. Μέχρι τώρα, ανακτήθηκαν τα δεδομένα και τέθηκαν σε λειτουργία οι διακομιστές.

Από σήμερα Δευτέρα 18/09 θα επιχειρηθεί η σταδιακή επαναφορά των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Ε.Λ.Κ.Ε. Για την επαναφορά και λειτουργία των υπηρεσιών θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τα διοικητικά όργανα του Ε.Λ.Κ.Ε.

Η λειτουργία των Τμημάτων

Μετά από προσπάθειες του προσωπικού της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης και του Κέντρου Δικτύου Τηλεματικής, έχουν δοθεί σε χρήση το σύνολο των βασικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έτσι ήρθη η αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου και στις πόλεις του Βόλου, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λαμίας.

Κατόπιν, όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες και οι υπηρεσίες των Τμημάτων στις πόλεις αυτές λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα 18/09 από απόσταση. Κατ΄ εξαίρεση δια ζώσης θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες στις παρακάτω πόλεις και Τμήματα:

Βόλος: Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, μόνο στο κτίριο Ματσάγγου, από τη Δευτέρα 18/09. Το Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, από την Τετάρτη 20/09. Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, από την Τετάρτη 20/09.

Λαμία: Όλα τα Τμήματα της πόλης και στις δυο εγκαταστάσεις, εκτός των Τμημάτων που εδρεύουν στο κτίριο της ΣΤΕΦ, από τη Δευτέρα 18/09.

Λάρισα: Όλες οι υπηρεσίες και τα Τμήματα.

Τρίκαλα: Το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, από τη Δευτέρα 18/09.

Σταδιακά θα δοθούν για χρήση και τα υπόλοιπα κτίρια, αφού ελεγχθούν και μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια το προσωπικό και οι φοιτητές.

Υπενθυμίζεται στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ότι δεν θα πρέπει να εισέρχονται στα κτίρια, ούτε να προσπαθούν με ενέργειές τους να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση, πριν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και λάβουν επίσημη ενημέρωση από τη Διοίκηση του ΠΘ.

Για τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, όπως η επανέναρξη των εξετάσεων του Σεπτεμβρίου και η έναρξη του χειμερινού εξαμήνου, αρμόδια όργανα για να αποφασίσουν και να ενημερώσουν τους φοιτητές και τη Διοίκηση του ΠΘ είναι οι Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων και οι Κοσμητείες των Σχολών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση