Καιρός: Καλοκαίρι μέχρι την Κυριακή, έρχεται νέα επικίνδυνη κακοκαιρία προς τα τέλη του μήνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 11:03 Καιρός: Καλοκαίρι μέχρι την Κυριακή, έρχεται νέα επικίνδυνη κακοκαιρία προς τα τέλη του μήνα

Διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη φέρει την πιθανότητα δημιουργίας Μεσογειακού Κυκλώνα - Συναγερμός για τη Θεσσαλία - Πιο συχνά τα φαινόμενα τύπου Daniel, σύμφωνα με μελέτη.

Την ώρα που η Θεσσαλία μετράει ακόμα τις πληγές της από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», νέος συναγερμός σήμανε για κακοκαιρία με μεγάλα ύψη βροχής που αναμένεται να έρθει στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές του Οκτωβρίου. Η εκτίμηση προέρχεται από τα μετεωρολογικά δεδομένα του μακροπρόθεσμου Αμερικανικού μοντέλου καιρού GFS, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στους ειδικούς, οι οποίοι, πάντως, σημειώνουν ότι πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία και δεν είναι ακόμη τίποτα δεδομένο.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα του μακροπρόθεσμου Αμερικανικού μοντέλου καιρού GFS, τα νέα δείχνουν δυσάρεστα για τη Θεσσαλία. Η πρόγνωση θέλει ως από 187 mm υετού (βροχής) αναμένεται να δεχτεί η περιοχή της Θεσσαλίας, κυρίως στα τέλη του Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Η πρόγνωση φέρει την πιθανότητα δημιουργίας Μεσογειακού Κυκλώνα ο οποίος θα επηρεάσει και τη χώρα μας στις 29 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός μέχρι και την Κυριακή θα θυμίζει καλοκαίρι, όμως από το τέλος του Σεπτέμβρη αναμένεται νέα κακοκαιρία. Ο μετεωρολόγος στην πρόγνωση του καιρού στο Open, τόνισε ότι η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες μέρες με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι, ωστόσο θα σημειωθούν κάποιες βροχές προς τα βόρεια και δυτικά το απόγευμα.

Από την επόμενη εβδομάδα έρχεται μια νέα διαταραχή. Σύμφωνα με τα τελευταία καιρικά δεδομένα, η κακοκαιρία έρχεται από την Ευρώπη και θα δώσει βροχές:

«Φαίνεται να κατεβαίνει μια διαταραχή από την Κεντρική Ευρώπη, θα πέσουν περισσότερες βροχές και θα πέσει και η θερμοκρασία. Επειδή όμως δυστυχώς αυτή την εποχή είναι ζεστές οι θάλασσές μας, τα κύματα κακοκαιριών αποκτούν περισσότερη ενέργεια ή μεγαλύτερη ένταση πάνω από το νερό. Άρα σίγουρα αν θα προκύψει μια κακοκαιρία θα έχει και αυτή κάποια ένταση».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση