Στερεά: Δεκάδες συλλήψεις τον Αύγουστο από τις Λιμενικές Υπηρεσίες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 17:49 Στερεά: Δεκάδες συλλήψεις τον Αύγουστο από τις Λιμενικές Υπηρεσίες

Αρκετές οι συλλήψεις και για ναρκωτικά, ενώ δεν έλειψαν τα ναυτικά ατυχήματα…

Τη δράση των υπηρεσιών της τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού παρουσιάζει η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που είναι υπεύθυνη για τις ακτές και τα λιμάνια, Θεσσαλίας και Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Ο Αύγουστος , είχε μεταξύ άλλων 122 συλλήψεις, εκ των οποίων σχεδόν οι 100 στη Στερεά Ελλάδα και αφορούσαν κυρίως μετανάστες που έφεραν παράνομα στη χώρα μας σύγχρονοι «δουλέμποροι», αλλά και 4 ναυτικά ατυχήματα, 23 διασώσεις ατόμων και ακόμη 52 περιστατικά μεταφοράς ασθενών!

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία για τον Αύγουστο 2023:

Συνελήφθησαν συνολικά εκατόν είκοσι δύο (122) άτομα και ειδικότερα:

 - Είκοσι έξι (26) άτομα για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών από τις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Στυλίδας, Σκιάθου και Κύμης ως ακολούθως: 

• Επτά (07) άτομα από το Κ.Λ. Βόλου και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης  εκατόν σαράντα πέντε γραμμαρίων και πέντε δεκάτων του γραμμαρίου (145,5), ποσότητα  κατεργασμένης κάνναβης τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (0,4) καθώς και ποσότητα κοκαΐνης τριάντα τεσσάρων γραμμαρίων και εννέα δεκάτων του γραμμαρίου (34,9).

• Τέσσερα (04) άτομα από το Λ/Χ Στυλίδας και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης είκοσι  οκτώ γραμμαρίων και τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (28,4). 

• Έξι (06) άτομα από το Λ/Χ Σκιάθου και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σαράντα έξι γραμμαρίων και επτά δεκάτων του γραμμαρίου (46,7) καθώς και ποσότητα κοκαΐνης δύο γραμμαρίων και επτά δεκάτων του γραμμαρίου (2,7).

• Εννέα (09) άτομα από το Λ/Χ Κύμης και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης είκοσι έξι  γραμμαρίων (26), ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης είκοσι τριών γραμμαρίων και έξι δεκάτων του  γραμμαρίου (23,6) καθώς και ποσότητα μεθυλαινοδιοξυμεθαμφεταμίνης ενός γραμμαρίου και τριών  δεκάτων του γραμμαρίου (1,3).

 -Εβδομήντα εννέα (79) άτομα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών από το Λ/Χ Κύμης.  Συγκεκριμένα την 03/08/2023 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τα στελέχη του Λ/Χ Κύμης τριάντα  πέντε (35) Π.Ε.Π. (παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα) στην παραλία Άγιος Νικόλαος Κόσκινα Εύβοιας τα  οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για είσοδο και παραμονή στη χώρα εκ των οποίων δύο (02)  χειριστές σκάφους και έξι (06) οδηγοί ΙΧ ενώ κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς τους και τέσσερα (04)  αυτοκίνητα. 

Την 31-8-23 μεσημεριανές ώρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τα στελέχη του Λ/Χ Κύμης τριάντα  (30) Π.Ε.Π. (παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα) στην παραλία Μουρτερία Κόσκινα Εύβοιας τα οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για είσοδο και παραμονή στη χώρα καθώς και ένας (01)  διακινητής. Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δώδεκα (12) Π.Ε.Π.  (παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα) στην παραλία Αλμυρίχι και Μωβ Σπήλαιο Μεσοχωρίων Ν. Εύβοιας τα  οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για είσοδο και παραμονή στη χώρα καθώς και ένας (01)  αλλοδαπός ύποπτος για τη διακίνηση.

 -Δύο (02) άτομα από τη Λιμενική Αρχή Ωρεών, οι οποίοι έφεραν παράνομα στο αλιευτικό τους σκάφος  ένα κυνηγετικό τυφέκιο με δύο (02) κάννες.

-  Δέκα πέντε (15) άτομα για Λοιπά αδικήματα από τις λιμενικές αρχές Βόλου και Χαλκίδας.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά πενήντα δύο (52) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό  του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:

Είκοσι (20) με ιδιωτικά σκάφη και τριάντα (30) με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από λιμένες  των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.

Δύο (02) με ιδιωτικά σκάφη από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης. 

Βεβαιώθηκαν δύο χιλιάδες δέκα εννέα (2.019) παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πραγματοποιήθηκαν ογδόντα τρεις (83) έλεγχοι μέθης και βεβαιώθηκαν δύο (02) παραβάσεις.

Πραγματοποιήθηκαν εβδομήντα οκτώ (78) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά /  Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας:

Βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες εβδομήντα (470) παραβάσεις, εκ των οποίων οι τριάντα πέντε (35) ήταν  Αλιευτικές, από τις οποίες κατασχέθηκαν: δεκατρία κιλά (13 kgr) διάφορα αλιεύματα και διάφορα αλιευτικά  εργαλεία.

Θυμίζουμε ότι η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρώτικες ακτές τις χώρας στους λιμένες όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι του Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Στην 4 Η ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Καρύστου, Αιδηψού, Στυλίδας, Σκιάθου, Κύμης με τα υποτεταμένα σε αυτές κλιμάκια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση