«Κουνήθηκαν» για τα καλά Δομοκός, Λάρισα και Μαγνησία!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 12:19 «Κουνήθηκαν» για τα καλά Δομοκός, Λάρισα και Μαγνησία!

Δύο σεισμικές δονήσεις από 3 μέχρι 3,7 Ρίχτερ…

Δύο σεισμοί μεγέθους 3 και 3,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, αναστάτωσαν την περιοχή του Δομοκού, της νότιας Λάρισας και της δυτικής Μαγνησίας, το πρωί της Παρασκευής (22/9/23).

Ο πρώτος - που ήταν μικρότερος - σημειώθηκε στις 10:22’ το πρωί και ο δεύτερος πιο ισχυρός ένα λεπτό πριν τις 12:00’ το μεσημέρι.

Και οι δύο σεισμοί είχαν επίκεντρο 5 και 3 χιλιόμετρα αντίστοιχα, ανατολικά της Κοινότητας Αχλαδιάς του Δήμου Δομοκού και σε ανάλογη απόσταση βόρεια από τη Σκοπιά Φαρσάλων. Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Ανάβρα Μαγνησίας που βρίσκεται 14 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά του επίκεντρου.

Οι σεισμοί υπολογίστηκαν στα 10 περίπου χιλιόμετρα βάθος σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι από το συγκεκριμένο χώρο, είχαν καταγραφεί το προηγούμενο 24ωρο, ακόμη τρεις ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 1,4 έως 2,2 Ρίχτερ.

Δείτε πως κατέγραψε τους σεισμούς ο σεισμογράφος του Άγιου Χαράλαμπου Μώλου:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση