Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα - Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 18:36 Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα - Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση την ερχόμενη εβδομάδα. Αναλυτική πρόγνωση με επικαιροποιημένα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χαλάει ο καιρός από τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου με έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Η νέα κακοκαιρία θα πλήξει και τη δοκιμαζόμενη από το φαινόμενο Daniel Θεσσαλία. 

Νωρίτερα το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε από την ΕΜΥ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, επικαιροποιημένο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ωστόσο, επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό μετεωρολογικό δελτίο της Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα (25.09.2023) θα σημειωθούν, κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη (26.09.2023) και την Τετάρτη (27.09.2023) θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Δεδομένου ότι μεσολαβούν τρία 24ωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Νέα, ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Στο επίκεντρο η καλύτερη προετοιμασία για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση