Μάχη τη νύχτα με τα αναχώματα στον Σπερχειό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 11:14 Μάχη τη νύχτα με τα αναχώματα στον Σπερχειό

Πέρασε ο κίνδυνος πλημμύρας από τον ποταμό Σπερχειό χωρίς να χρειαστεί να εκκενωθεί το χωριό Κόμμα.

Μετά από ένα εφιαλτικό βράδυ για τους κατοίκους αλλά και για τους ανθρώπους του Δήμου και της Περιφέρειας, που για μια ακόμη φορά ξενύχτησαν δίπλα στα αναχώματα του Σπερχειού.

Τα καιρικά φαινόμενα δεν έλεγαν να κοπάσουν, πράγμα που επιβάρυνε επιπλέον την κατάσταση στο Σπερχειό, ο οποίος τελικά δεν πλημμύρισε, αφού τα αναχώματα που έγιναν άντεξαν. Να σημειωθεί ότι όλο το βράδυ γινόταν σωστικές παρεμβάσεις για προληπτικούς λόγους σε αναχώματα με μέριμνα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Λαμίας.

Παρόντες στην επιχείρηση ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ξεφλούδας και Κώστας Μουστάκας. Εκ μέρους του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φανή Σπανού που ήταν στην Βόρεια Εύβοια και συντόνιζε τις επιχειρήσεις εκεί, ήταν η προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης τεχνικών έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αθανασία Ζωβοίλη και ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίατης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Πολύζος Ζώης που συντόνιζαν την όλη επιχείρηση, αντί του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα που απουσίαζε λόγω νόσησης με covid-19.

Για άλλο ένα βράδυ στο κοινοτικό κατάστημα παρόντες αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος και το κοινοτικό συμβούλιο με κατοίκους, έτοιμοι να συνδράμουν αν απαιτηθεί στην εκκένωση του χωριού, κάτι που τελικά δεν έγινε αφού, ο εφιάλτης από το ακραίο καιρικά φαινόμενο Elias δεν άγγιξε το χωριό Κόμμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση