Σταϊκούρας: Καλά νέα για το Μπράλος - Άμφισσα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 00:02 Σταϊκούρας: Καλά νέα για το Μπράλος - Άμφισσα

Αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά η κυκλοφοριακή σύνδεση Φθιώτιδας - Φωκίδας…

Μετά από συνεργασία των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών, το έργο «Οδικό Τμήμα Μπράλος – Άμφισσα του άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο (Μπράλος – Αρχή Παράκαμψης Γραβιάς και Ι/Κ Μεταλλείων Βωξίτη - Άμφισσα)», εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ», με δικαιούχο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το σημαντικό αυτό έργο, ύψους συνολικής δημόσιας δαπάνης 262.189.896,00 €, αφορά τη μελέτη και την κατασκευή υποτμημάτων του Οδικού τμήματος «Μπράλος - Άμφισσα» του άξονα «Λαμία - Ιτέα - Αντίρριο», ο οποίος αποτελεί μέρος του «Αναλυτικού Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών».

Περιλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή οδικών τμημάτων, σηράγγων, γεφυρών, ισόπεδων κόμβων, ανισόπεδων και υπόγειων διαβάσεων, καθώς και ενός δικτύου δευτερευουσών οδών για τη σύνδεση με το λοιπό υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει τις εργασίες κατασκευής του έργου να έχει ήδη εγκατασταθεί, και αναμένεται άμεσα η έναρξη των πρόδρομων εργασιών.

Επίσης, εκτελούνται γεωτεχνικές έρευνες και εκπονείται η οριστικοποίηση των μελετών.

Με την ολοκλήρωση του έργου, αποδίδεται στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα «Μπράλος - Άμφισσα» του άξονα «Λαμία - Ιτέα - Αντίρριο», μήκους 24,0 km, αναβαθμίζοντας σημαντικά την κυκλοφοριακή σύνδεση της Π.Ε. Φθιώτιδας με την Π.Ε. Φωκίδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση