Οι αγρότες της Ανθήλης εκπέμπουν SOS για τα πλημμυρισμένα χωράφια τους (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 18:45 Οι αγρότες της Ανθήλης εκπέμπουν SOS για τα πλημμυρισμένα χωράφια τους (ΦΩΤΟ)

Ζητούν να γίνουν εγκαίρως οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και να βρεθεί λύση για το κόστος απομάκρυνσης των νερών από αυτά…

Η κακοκαιρία Elias «χτύπησε» με μανία τη Φθιώτιδα, σε μια περίοδο μάλιστα που τα εδάφη είχαν δεχτεί ήδη πολύ μεγάλες ποσότητες νερού από την αμέσως προηγούμενη κακοκαιρία Daniel.

Ισοδυναμεί με θαύμα το γεγονός ότι σε σύγκριση με άλλες περιοχές οι ζημιές στην περιοχή ήταν μικρότερες και ειδικά στο κομμάτι του Σπερχειού η στάθμη του οποίου ανέβηκε επικίνδυνα από τους παραποτάμους που πηγάζουν κυρίως από την Οίτη.

Δεν έλειψαν ωστόσο οι υπερχειλίσεις όπως στον κάμπο της Ανθήλης, μικρότερες οπωσδήποτε σε σχέση με προηγούμενες κακοκαιρίες, δεν παύει όμως να έχουν δημιουργήσει προβλήματα και να έχουν προκαλέσει ζημιά στους παραγωγούς.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τους αγρότες, Δημήτρη Σκαλή, Αδάμ Αδάμ και Μάριο Μπούτση που μίλησαν στο LamiaReport, εντοπίζεται κυρίως στο ποτάμι από την πλευρά της Αλαμάνας το οποίο ήταν ακαθάριστο.

Τα χωράφια τους έχουν γεμίσει νερό και η αγωνία τους είναι ότι όσο μένει μέσα, η ζημιά στην παραγωγή είναι δεδομένη. Από τη μία η αποστράγγιση θα γίνει οπωσδήποτε, από την άλλη όμως ο ΕΛΓΑ δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε εκτίμηση της ζημιάς. «Περιμένουμε τον ΕΛΓΑ να έρθει να διαπιστώσει τη ζημιά και μετά από τόσες μέρες δεν έχει φανεί κανείς», λένε στο LamiaReport και προσθέτουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν και τα αυξημένα στραγγιστικά τέλη. Ζητούν μάλιστα να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να πληρωθεί μέρος του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος που θα καταναλωθεί προκειμένου να γίνει η αφαίρεση του νερού από τα εδάφη τους.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τα πλημμυρισμένα χωράφια στην περιοχή της Ανθήλης:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση