Διαμαρτυρία και συνέντευξη τύπου από τους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 09:35 Διαμαρτυρία και συνέντευξη τύπου από τους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

«Κυβέρνηση, περιφέρεια και διοίκηση του Πανεπιστημίου να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους!», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους…

Σε συνέντευξη τύπου στην πλατεία Ελευθερίας την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Λαμίας των Τμημάτων Φυσικού, Φυσικοθεραπείας και της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στόχος η ανάδειξη των προβλημάτων τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «χάος που έχουν δημιουργήσει στο Πανεπιστήμιο, Κυβέρνηση, περιφέρεια και διοίκηση του Πανεπιστημίου», όπως αναφέρουν ζητώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

«Εδώ και σχεδόν 1 μήνα, οι φοιτητές και φοιτήτριες ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία τραγική κατάσταση: Αλλεπάλληλες αναβολές της εξεταστικής κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν δώσουμε τα μαθήματα, καμία απολύτως ενημέρωση για τα μαθήματα που έχουν χαθεί, κανένα απολύτως μέτρο ώστε να έχουν όλοι οι φοιτητές πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εξεταστική, ανυπαρξία σχεδιασμού για την έναρξη του ακαδημαϊκού εξαμήνου, καμία απολύτως ενημέρωση για την κατάστασητων κτιρίων: τι φθορές υπάρχουν, πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία !!!

Κυβέρνηση, περιφέρεια και διοίκηση του Πανεπιστημίου είναι συνυπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση!

Αφού πρώτα άφησαν στο έλεος της υποχρηματοδότησης τα κτίρια του Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα με την πρώτη βροχή ακόμα και να καταρρεύσουν τμήματα οροφών αμφιθεάτρων,

αφού δεν πήραν κανένα μέτρο αντιπλημμυρικής προστασίας με αποτέλεσμα ολόκληροι διάδρομοι και αμφιθέατρα να πλημμυρίσουν, εργαστηριακός εξοπλισμός να υποστεί φθορές,

Τώρα δεν παίρνουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για να εξασφαλίσουν έστω την έγκαιρη ενημέρωση των φοιτητών για την εξεταστική τους, για την κατάσταση και την ασφάλεια των κτιρίων ,για το πότε θα ξεκινήσει το νέο εξάμηνο!

Την ίδια ώρα που εκατοντάδες φοιτητές είναι στον αέρα για το πότε θα επιστρέψουν στη Λαμία, πότε θα νοικιάσουν ή και θα ξενοικιάσουν αντίστοιχα, πότε θα δοθούν τα μαθήματα που χάθηκαν, τι προγραμματισμό θα κάνουν με τη δουλειά και συνολικά με τη ζωή τους.

Όλες αυτές τις μέρες, στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των εκλεγμένων εκπροσώπων των φοιτητών για συναντήσεις με τους αρμόδιους, αντί για απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα μας, μας κάνουν μπαλάκι, ή αρνούνται να μας συναντήσουν! Το μόνο που κάνουν είναι να ανοιγοκλείνουν το Πανεπιστήμιο, ακόμα και με την υποψία πλέον ότι μπορεί να βρέξει !!!

Φταίει η κλιματική αλλαγή που εδώ και χρόνια δεν έχουν παρθεί αντιπλημμυρικά μέτρα; Και ενώ μόλις πέρυσι στην εξεταστική του Φλεβάρη έγινε το Πανεπιστήμιο πισίνα; Φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα για το ότι δεν έχουν προχωρήσει τρεις εβδομάδες μετά την κακοκαιρία οι στοιχειώδεις εργασίες για να λειτουργήσει η εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς προβλήματα;

Φταίει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα, τα μέτρα αποκατάστασης των φθορών και συντήρησης των κτιρίων ώστε να δοθεί επιτέλους απάντηση στο πως θα ξεκινήσει το νέο εξάμηνο, αποτελούν για αυτούς κόστος!

Ως εδώ! Δε θα συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση! Θα μας ακούσουν θέλουν δε θέλουν! Θα δοθεί απάντηση εδώ και τώρα στα δίκαια αιτήματα μας!

Καλούμε σε συνέντευξη τύπου, στην πλατεία Ελευθερίας, την Τρίτη 3/10 στις 17:00

Καλούμε τους δημοσιογράφους από τα site, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα κανάλια της Λαμίας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των Φ.Σ Λαμίας για την κάλυψη και διάδοση της συνέντευξης τύπου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση