Σπιτάκια για αδέσποτες γατούλες στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 15:39 Σπιτάκια για αδέσποτες γατούλες στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Μπορούν να φιλοξενούνται αδέσποτες γάτες και να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες.

Σήμερα παρουσιάστηκαν τα νέα γατόσπιτα που θα βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, στο προαύλιο των 9ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων.

Επίσης, στα 300 παιδιά των σχολείων μοιράστηκαν σακουλάκια με ζωοτροφή για τα αδέσποτα της γειτονιάς τους μαζί με ενημερωτικό φυλλάδιο, σχετικά με το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην μείωση των αδέσποτων ζώων.

Η όλη εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων που εορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Λαμιέων τοποθέτησε αρχικά τα γατόσπιτα σε 10 επιλεγμένα σημεία στην πόλη, τα οποία θα φροντίζονται από τον Δήμο και τους εθελοντές.

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα μοιραστούν φυλλάδια σε όλα τα σχολεία του Δήμου Λαμιέων ενώ ήδη υπάρχει επικοινωνία με την Αβάθμια και Ββαθμια Εκπαίδευση ώστε άμεσα να ξεκινήσουν μαθήματα Φιλοζωίας, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, με την αρωγή του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς,της ΠΦΠΟ, του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, καθώς και εθελοντών φιλόζωων.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση