Λαμία: Την Κυριακή η 10η Γιορτή Σκακιού, Μουσικής & Μαθηματικών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 17:37 Λαμία: Την Κυριακή η 10η Γιορτή Σκακιού, Μουσικής & Μαθηματικών

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας (Αμπλιανίτη 20-22)

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.), το 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας,  το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαμιέων συνδιοργανώνουν την «10η Γιορτή Σκακιού, Μουσικής & Μαθηματικών», την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας (Αμπλιανίτη 20-22, Λαμία) και σας προσκαλούν να  λάβετε μέρος.

Σκοπός της είναι η ψυχαγωγία, χωρίς το άγχος του ανταγωνιστικού αθλητισμού και η περιήγηση των μαθητών και των συνοδών τους από σε γοητευτικά σκακιστικά μονοπάτια και όχι μόνο. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παιχνίδι σκάκι, να μάθουν τις κινήσεις, τα «μυστικά» του, να παίξουν, να παρακολουθήσουν  ή και να συμμετάσχουν σε αγώνες «Σιμουλτανέ».

Εκτός, όμως, από σκάκι θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όπως: παιχνίδια εικαστικής έκφρασης, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών παλιών και σύγχρονων, Μαθηματικά, Μουσικές νότες , πινγκ - πονγκ για μικρούς και μεγάλους κ.α.

Για τους συνοδούς των μαθητών θα γίνει συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με θέμα «Σκάκι, Μαθηματικά και Μουσική κοινές συνιστώσες στην εκπαιδευτική διαδικασία»

Στην 10η Γιορτή Σκακιού, Μουσικής και Μαθηματικών μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Περιφ. Ενοτήτων (Νομών) Φθιώτιδας και Ευρυτανίας αλλά ευπρόσδεκτοι είναι και μαθητές γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση αφού διοργανώνεται και υποστηρίζεται από  ομάδα εθελοντών και το Δήμο Λαμιέων.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση εκπαιδευτικών, μαθητών καθώς και του Συλλόγου Γονέων της σχολικής σας μονάδας.

Θα λειτουργεί το κυλικείο του σχολείου, εξυπηρετώντας όλους τους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα

09:30   Προσέλευση

10:00   Έναρξη

Μαθαίνουμε και παίζουμε σκάκι:

  • Αγώνες σκακιού για μαθητές
  • Αγώνες σκακιού Rapid για μαθητές με αθλητικό δελτίο
  • Αγώνας σιμουλτανέ για μαθητές και γονείς

Παράλληλα:

  • Συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός, Μαθηματικά και Μουσική ως τρόποι έκφρασης και διαπαιδαγώγησης».
  • Άλλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες
  • Πινγκ πονγκ για μικρούς και μεγάλους
  • Μαθηματικά ( γεωμετρικές κατασκευές )
  • Ο κόσμος της Μουσικής ( νότες και μελωδίες )

14:30 Τελετή λήξης

14:45 Αναχώρηση των μαθητών

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση