Λαμία: Στη φυλακή ο 43χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 08:24 Λαμία: Στη φυλακή ο 43χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις βίας κατά υπαλλήλων και για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου…

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε το μεσημέρι της Παρασκευής (10/11/23) ο 43χρονος Ρομά που επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια ελέγχου για κλοπή που είχε διαπράξει ένα 6χρονο παιδί.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας τον έκρινε ένοχο για τις πράξεις βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και για την παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, ενώ αθωώθηκε για τις πράξεις της εξύβρισης και της απειλής κατά συρροή.

Η Απόφαση ήταν εννέα μήνες ποινή φυλάκισης χωρίς η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του αρκετές ακόμη ποινές από προηγούμενες παραβάσεις για τις οποίες είχε πάρει 3ετη αναστολή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Δημήτριος Κρούπης, σχολίασε στο LamiaReport: "ότι καλύτερα αποτελέσματα δημιουργεί η πρόληψη παρά η καταστολή".

Το συγκεκριμένο επεισόδιο είχε διαδραματιστεί το πρωινό της Τετάρτης (8/11/23) στο κέντρο της Λαμίας, στην πλατεία Πάρκου. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ειδοποιήθηκαν ότι μικρό παιδί Ρομά είχε κλέψει αξεσουάρ από κατάστημα, το οποίο το φορούσε ο 43χρονος. Στον έλεγχο που επιχειρήθηκε ο 43χρονος εξύβρισε τους αστυνομικούς και στη συνέχεια αντιστάθηκε στη σύλληψη, ενώ προσπάθησε να τους χτυπήσει.

Στο Αυτόφωρο μάλιστα κατατέθηκε από τον κ. Κρούπη και το βίντεο του LamiaReport από τη σύλληψη.

Θυμηθείτε την επεισοδιακή σύλληψη:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση