Θήβα: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο 41χρονος αστυνομικός

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 08:20 Θήβα: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο 41χρονος αστυνομικός

«Για δολοφονία, εκτέλεση και ανθρωποκτονία από πρόθεση» κάνουν λόγο συγγενείς και φίλοι του ανήλικου που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών ο 41χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ από το όπλο του οποίου έπεσε νεκρός ένας 17χρονος Ρομά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Λεοντάρι Βοιωτίας μετά από 20λεπτη καταδίωξη.

Ο 41χρονος, πατέρας τριών παιδιών, ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη ενώπιον του Ανακριτή, όπου θα υποστηρίζει τη δική του εκδοχή για το πως έχασε τη ζωή του ο νεαρός.

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου 17χρονου, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, έκανε λόγο για στυγερή δολοφονία, κοινή εκτέλεση και γενικά ανθρωποκτονία από πρόθεση μεταφέροντας τις μαρτυρίες των άλλων τριών παιδιών που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Οι φίλοι και συγγενείς που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια, φώναξαν συνθήματα κατά του αστυνομικού και ζήτησαν δικαιοσύνη, καθώς περιέγραψαν κι εκείνοι μια ξεκάθαρη δολοφονία. «Τον τράβηξε έξω και τον χτύπησε. Μετά γύρισε το όπολο και τον πυροβόλησε. Τέσσερα παιδάκια μέσα σε ένα αυτοκίνητο ήταν. Χωρίς όπλο ή μαχαίρι...».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, το σκηνικό του θανάτου στη Βοιωτία ξεδιπλώθηκε τα μεσάνυκτα του Σαββάτου.

«Στις 11/11/2023 και ώρα 23:45, στο Λεοντάρι Βοιωτίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, έλαβε χώρα θανάσιμος τραυματισμός 17χρονου Ρομά, όταν αυτός επιχείρησε να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού και αυτό εκπυρσοκρότησε. Ειδικότερα στις 11/11/2923 ώρα 23:15, στον Αλίαρτο Βοιωτίας, ενώ ο 45χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα ..., εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας με υπηρεσιακό επιβατικό όχημα, ενήργησε ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας (σ.σ.: αναφέρεται στο ονομα), ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε με αυτά και διέφυγε με αυτο, κινούμενος προς Θήβα μέσω της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Το ως άνω όχημα ακολουθήθηκε από τον ανωτέρω αστυνομικό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν αρχικά από το Κέντρο R/T της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και ακολούθως η Α’ ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας, κατά τις ώρες 22:00-06:00 και βρισκόταν στην περιοχή της Θήβας, η οποία κινήθηκε προς Αλίαρτο, μέσω της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Στο ύψος της διασταύρωσης Καναβαρίου -επί της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς-Θηβών- η Α’ ΟΠΚΕ, αποτελούμενη από έναν 41χρονο αρχιφύλακα και έναν 43χρονο υπαρχιφύλακα, οι οποίοι κινούνταν με συμβατικό υπηρεσιακό όχημα, εντόπισαν το διαφεύγον όχημα, το οποίο εκ νέου δεν συμμορφώθηκε σε ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ και εξήλθε της εν λόγω επαρχιακής οδού, κινούμενος προς Δομβραίνα Βοιωτίας. Περί ώρα 23:45 της ίδιας, το εν λόγω όχημα, ενώ συνέχισε να ακολουθείται από την Α’ ΟΠΚΕ, εισήλθε στην Τ.Κ. Λεονταρίου Βοιωτίας, όπου προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ως εκ τούτου ακινητοποιήθηκε.

Κατόπιν τούτου προσέγγισαν το σημείο οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ, προκειμένου να προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, ο αρχιφύλακας πλησίασε το ύποπτο όχημα κρατώντας το ιδιωτικό ατομικό του πιστόλι, ο οδηγός του οχήματος ηλικίας 18 ετών εξήλθε αυτού και επιχείρησε να αφαιρέσει το όπλο του αστυνομικού το οποίο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον θανάσιμα στο αριστερό άνω άκρο και στον τράχηλο.

Ο θανάσιμα τραυματισθείς, μετεφέρθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών. Στο όχημα επέβαιναν πέραν του θανόντος ως συνοδηγός ο αδερφός του 16 ετών και ως συνεπιβάτες μια 16χρονη και η αδερφή της 15 ετών».

«Έπιασε το πιστόλι μου και πήγε να το αφαιρέσει»

Ο 41χρονος αρχιφύλακας στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λειβαδιάς, κατέθεσε πως κατέβηκε από το υπηρεσιακό όχημα, κρατώντας το όπλο του στα χέρια.

Ο συνάδελφός του με το όπλο προτεταμένο πήγε από την πλευρά του συνοδηγού και ο ίδιος από την πλευρά του οδηγού.

«Το τζάμι ήταν φιμέ και δεν έβλεπα στο εσωτερικό του οχήματος. Του χτύπησα το τζάμι και του ζήτησα να εξέλθει από το όχημα. Δεν υπάκουσε τις εντολές του, άνοιξα την πόρτα και τον έβγαλα από το αυτοκίνητο για σωματικό έλεγχο.

Τότε έπιασε το πιστόλι μου και προσπάθησε να το αφαιρέσει. Στην προσπάθεια μου να τον αποτρέψω, το όπλο εκπυρσοκρότησε. Πάγωσα όταν άκουσα τον πυροβολισμό και είδα τον οδηγό να πέφτει αιμόφυρτος στο δρόμο», φέρεται να κατέθεσε ο 41χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ Βοιωτίας.

Με στοιχεία από policenet.gr (φωτογραφία permissos.gr)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση