Ξεπέρασαν τα 100 χλμ/ώρα οι άνεμοι στη Στερεά - Έπεσαν πολλά δέντρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 09:28 Ξεπέρασαν τα 100 χλμ/ώρα οι άνεμοι στη Στερεά - Έπεσαν πολλά δέντρα

Έτρεχε η Πυροσβεστική σε όλη τη χώρα…

Ακόμη και τα 114 χλμ την ώρα έφτασαν οι θυελλώδεις άνεμοι σε περιοχές της χώρας το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ.

Οι ισχυρότερες ριπές του ανέμου καταγράφηκαν στην Ανάφη, ενώ πλησίασαν ή ξεπέρασαν τα 100 km/h σε πολλές ακόμα περιοχές, ανάμεσά τους Σκύρος και Αντίκυρα.

Στον παρακάτω πίνακα του meteo.gr/ΕΑΑ, παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου έως τις 18:00’ το απόγευμα.

Στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, Λαμία, η μεγαλύτερη ένταση των βόρειων - βορειοδυτικών ανέμων που «χτυπάνε» την πόλη από τις 3 τα ξημερώματα, καταγράφηκε στις 05:20’ το πρωί στα 42 χλμ/ώρα με την εκδήλωση και βροχής που διήρκησε μέχρι τις 07:30’ το πρωί.

Έτρεχε η Πυροσβεστική

Λόγω εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας σήμερα Σάββατο, 18-11-2023, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 288 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 270 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 165 κοπές δέντρων και 27 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 8 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.  

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κυρίως στα νησιά Σύρο, Ρόδο, Κω και Κάρπαθο, 10 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση